Cortana stiže na Ipad kao glavni konkurent Siri-ju

0
791

Cortana i na Apple uredjajima

Cortana stiže na Ipad. Više od dve godine nakon što digitalni asistent Cortana stigla na iPhone. Microsoft je danas objavio i verziju za iPad, uključujući novi interfejs posebno optimiziran za ekrane od 7,9 inča, 9,7 inča, 10,5 inča i 12,9 inča. Aplikacija takođe ima 20 posto brže vreme pokretanja nego prethodna verzija za iPhone. Ovo je važno, s obzirom da će Cortana verovatno trebati ponovo da se pokreće na iOS uređajima.

Iako se iPad verzija Cortana aplikacije moze pokrenuti samo klikom na ikonicu jer po Appleovim standardima, ne može se odmah pozvati kao Siri.
Izdanje aolikacije za iPad dolazi u zanimljivom trenutku,usred ogromnog interesovanja za pametne zvučnike i digitalne asistente a uz to su Amazon Alexa i Google Assistant su bili među najpopularnijim aplikacijama ove praznične sezone.

Maniac Mansion je dostupan na GoG-u

Od marta prošle godine, Cortana za iOS je dostupna samo u četiri zemlje. Danas je Windovs 10 verzija dostupna u 13 regiona, nasuprot Siri aplikaciji koja je dostupna u trenutno 36. Dodavanje iPad podrška može pomoći Microsoftu da proširi korisničku bazu Cortane. Ona je prošlog oktobra korišćena kod nešto manje od 150 miliona ljudi.

Cortana stiže na Ipad

Aplikacija za iPad je dostupna kao besplatno ažuriranje za prethodnu iPhone aplikaciju i može se preuzeti sa iOS App Store-a, ali korisnici iPad-a možda moraju da prebace filter za prodavnicu u Podržava> iPhone samo da bi videli ažuriranje.

Izvor:TechRadar

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here