Cloudflare je predstavio Spectrum, novi vid zaštite

0
1329

Cloudflare je predstavio Spectrum, novi vid zaštite . Proteklih deset godina, Cloudflare je napravio ime štiteći sajtove od zlonamernog saobraćaja. Sada, ova kompanija proširuje svoje DDoS zaštitne mehanizme na druge strane povezane sa internetom, kao što su igre, serveri za mejlove i Internet stvari. Nova usluga je nazvana Spectrum i funkcioniše na isti način kao i Cloudflare. On automatski usmerava korisnike kroz geografski najbliži centar podataka, kako bi ponudio najveće brzine. Cloudflare takodje automatski odbacuje saobraćaj za koji veruje da je zlonameran, kao što je DDoS, obezbedjujući da se te lokacije ne mogu lako srušiti.

Pročitajte još : Mikrosoft ulaže 5 milijardi u Internet stvari

Sa Spectrumom, ova zaštita je proširena i van insternet sajtova. Radi skoro na svemu što je povezano na internet. Za ovakvim alatima postoji sve već potreba. U poslednjih nekoliko godina, DDoS napadi su se povećali u veličini i u potencijalu.

Kada je lansiran Pokemon GO, 2016. godine, gotovo odmah je bio pogodjen DDoS napadom koji je privremeno zaustavio igranje ove igre. Iste godine, ogroman deo interneta je bio narušen kada je DDoS napadom pogodjen Dyn, vodeći dobavljač DNS usluga. Pored pružanja DDoS zaštite i bržih veza, Cloudflare takdoje smatra da će Spectrum proširiti sigurnost i nekih starijih softverskih proizvoda. Na primer, ukoliko imate kompaniju koja koristi stariji softver a koji ne podržava odredjeni nivo enkripcije, Spectrum će ga automatski zaštititi bez izazivanja bilo kakvih problema oko kompatibilnosti.

U saopštenju, direktor kompanije Cloudflare, Michael Prince je rekao “Cloudflare je oduvek bio usmeren na poboljšanje iskustva na internetu za korisnike širom sveta, ali do sada smo štitili i ubrzavali veb protokole. Spectrum predstavlja ogroman korak da se izgradi bolji internet, kada upotrebimo moć Cloudflare protokola izvan veb sajtova.

Za razliku od standardnog Cloudflare proizvoda, koji je dostupan velikim i mali sajtovima, Spectrum će u početku biti dostupan samo većim klijentima kompanije.

Izvor: TheNextWeb

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here