Bezbednost u digitalnom dobu je nemoguća

0
782

Postoji li Bezbednost u digitalnom dobu???

Bezbednost u digitalnom dobu.Vaš digitalni otisak je mnogo znalčajniji nego ikada ranije,uz njega je potrebna bezbednost. Izgleda da se sve više i više ličnih informacija obrađuje, prenosi i čuva digitalno na neki način. Nove tehnologije omogućavaju Vam da delite znanje i ideje na ekspanzivnim rastojanjima kao nikada pre, ali takođe stvara novi izazov za sigurnost i privatnost.

Postoji više razloga nego ikada da preduzmete mere predostrožnosti za zaštitu vaših ličnih podataka.

Bezbednost u digitalnom dobu i enkripcija

Ovo je fantastičan način da se zaštite Vaši podaci, tako da se Vaše digitalne informacije ne mogu razumeti bez ključa. Na ovaj način se mogu zaštititi informacije na računaru i pametnom telefonu, kao i informacije koje se prenose putem tekstualnih poruka i mejlova.End-to-end enkripcija je dizajnirana tako da napravi komunikaciju između uređaja nečitljivog svima osim pošiljaocu i primaocu. Najbolji način da se postigne ovaj nivo sigurnosti je aplikacija zasnovana na enkripciji. Signal je jedna od najčešće korišćenih aplikacija ako želite da poruku vidite samo Vi i primalac i niko više. Druge popularne aplikacije su WhatsApp, Wire, CriptoCat i iMessage.

Vaš telefon nije jedini elektronski uređaj kome je potrebna zaštita. Vaš računar je najverovatnije zlatni rudnik ličnih informacija. Lozinke samo idu toliko daleko da bi zaštitili svoje podatke. I Windovs i Apple nude automatsko šifrovanje koje jednostavno treba uključiti. Na Mac računarima, FileVault se može aktivirati preko Sistem Preferences opcije.

Najskuplje igre ikada napravljene

Za dodatni nivo sigurnosti možete da sakrijete svoju pretragu na pretraživačima . To možete učiniti korišćenjem ekstenzija koji ima svaki pretraživač i kupovinom VPN-a. Ekstenzije pretraživača obezbeđuju da koristite šifrovanu vezu prilikom povezivanja sa sajtovima. VPN-ovi pokreću svoje veb zahteve preko sigurnog servera pre nego što ih pošalju do Vašeg internet provajdera. One zaista mogu pomoći da zaštitite svoje podatke kada radite na javnim mestima kao što su kafići ili hoteli.

Lozinke

Lozinke su vaša prva linija odbrane. To nije nova vest da vam trebaju jake i jedinstvene lozinke na svim vašim računima i nalozima. Korišćenje jakih lozinki koje su jedinstvene za svaku lokaciju predstavljaju jednostavnu odbranu protiv digitalne invazije. Postoje neke diskusije o tome koliko često treba da ih menjate. Mnogi stručnjaci sugerišu da treba da imate zaista jake lozinke za svaki sajt po jedna. Pošto česte promene lozinki dovode do toga da ih učinite previše jednostavnim.

Menadžeri lozinke olakšavaju proces stvaranja ovih komplikovanih reči i fraza. Potrebna vam je samo jedna lozinka za pristup vašem menadžeru, a ona prati sve ostalo. Oni dolaze u online i offline verzijama.Imajte da je bezbednost uvek na prvom mestu

izvor:Mashable

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here