Android Nugat je najzastupljeniji na tržištu

0
721

Koji android sistem je lider na tržištu

Android Nugat je najzastupljeniji na tržištu. Android Nougat je konačno postao najkorisnija verzija mobilnog operativnog sistema. Nougat radi na 28,5 odsto uređaja , podatke je dao Google developer portal.

Da li je Android Nugat je najzastupljeniji

Taj broj je za vrlo malo prestigao  drugu najkorisniju verziju Android-a, 6.0 Marshmallow, i dalje iznosi 28,1 odsto. Što se tiče Google najnovije verzije 8.0 Oreo objavljene prošle jeseni ažuriranje je instalirano na samo 1,1 posto Android uređaja, ostavljajući ga na dalekom šestom mestu.

Android na PC, da moguće je

Android uređaji su uvek trpeli kada su u pitanju ažuriranja softvera. Za mnogo telefona, verzija Android-a koja je instalirana na Vaš telefon kada ste ga kupili često je ona na kojoj će i ostati.

Stvari i nisu tako sjajne ako pogledate Apple iOS i njihov sistem i ažuriranja. Da, tu je i približno isto procenata korisnika (28 procenata) koji koriste iOS 10, koji je objavljen u približno istom trenutku kao i Nougat. Ali to je manjina u poređenju sa 65 posto uređaja koji pokreću najnoviji iOS 11 softver. Što samo naglašava koliko Google mora da se potrudi na tom planu.

Izvor:AndroidPolice

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here