Android na PC, dajte novom sistemu šansu

0
956

Probajte Android na računaru, možda Vam se i dopadne

Android na PC, da moguće je . Android je danas skoro svuda, od uobičajenih mobilnih uređaja do automobila, pa čak i nekih pametnih uređaja. Međutim, platforma je konceptualizovana i dizajnirana sa ARM-baziranim uređajima. I dok zaista postoje neki Intel ili AMD računari, poput Lenovo Yoga Book-a, koji pokreću Android, oni su i dalje daleko između njih. Srećom, postoje projekti kao što je Android-x86 koji je nedavno postigao važnu prekretnicu donošenja Android 7.1 Nougata na bilo koji računar koji radi na Intel ili AMD x86 procesoru.

Android P čuva privatnost korisnika

Android-x86 je skori isti kao bilo koji drugi Androido iz third-party romova, ali sa jednom ključnom razlikom. Njegov cilj je da obezbedi verziju Androida koju možete instalirati na bilo kom običnom desktop računaru ili laptopu ili čak na najnovijoj generaciji 2-u-1 x86 tableta. Kao projekat zajednice, očigledno je zaostajanje za novim Android izdanjima. Međutim, s obzirom na to da Google ne pruža laku instalaciju i korišćenje slika, zainteresovani korisnici zaista nemaju mnogo izbora.

Instalirajte Android na Vas kompjuter

Android Nougat možda nije najnovija verzija, ali svakako nije baš ni praistorijska. Ali što je još važnije, on donosi važnu karakteristiku koju ćete verovatno očekivati na operativnom sistemu koji radi na računaru ili na laptopu a to je više prozora. Nougat je dodao višestruki split ekran, ali je takođe sakrio funkciju prozora slobodne forme, što Android x86 omogućava. Ovo izdanje takođe isporučuje aplikaciju Taskbar treće strane koja dodaje nešto poput tradicionalnog Windows panela. Nažalost, i dalje imate virtuelne navigacijske dugmad ispod nje.

Android x86 7.1 takođe olakšava instalaciju ROM-a na računarima. Dva podešavanja za pokretanje sada pravilno kreiraju EFI zaglavlje dok je sada i automatizovana instalacija za one koji žele Android x86 da budu njihov jedini operativni sistem. Ovo izdanje takođe ima bolju podršku za noviji hardver, posebno grafičke kartice.

Kao i kod bilo kog Android uređaja, instaliranje Android x86 zahteva malo pažnje pogotovo prilikom instalacije pored Windowsa. Međutim, za razliku od konvencionalnih Android ROM-ova, možete zapravo prvo da isprobate bez instalacije na hard disk  tako što ćete se pokrenuti “Live” verziju Android-x86 (isto kao pri instalaciji Linuxa), što je posebno korisno ako želite prvo da proverite da li je vaš uređaj kompatibilan. Možete ga čak pokrenuti i na virtuelnoj mašini kao što je VirtualBox, iako zapazite da će se  pokrenuti sporije nego kada se učitava uživo.

Izvor: AndroidPolice

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here