Android 9 ne dolazi na Nexus uredjaje

0
823

Android 9 ne dolazi na Nexus uredjaje . Developeri koji su želeli da prvi isprobaju čari novog operativnog sistema kompanije Goolge, Android 9 , bili su razočarani kada su saznali da neće biti podržani Nexus uredjaji. Jedini Google uredjaji podržani za Android P su : Pixel 1, Pixel 1 XL, Pixel 2 i Pixel 2 XL.

Na kraju, Android P će doći sa premijum modelima velikih kompanija. Naravno da će Android P dobiti i modeli o kojima brinu proizvodjači ali je sigurno da će Google modeli Nexus 5X, Nexus 6P i često zaboravljeni tablet Pixel C ostati bez najnovijeg Android sistema. Tužno je to što sam najviše verovao u Nexus modele a na kraju su postali veliko razočarenje, od nadogradnji sistema pa preko vrtoglave cene, što na početku nije bio slučaj. 

Ali, ruku na srce Google je ispunio obećanje od dvogodišnje nadogradnje za te modele. Sva tri uredjaja će dobijati bezbednosne ispravke još godinu dana. I to je Google ispoštovao jer je obećao trogodišnje ažuriranje bezbednosnih ispravki. 

iOS pruža dužu podršku

Naravno, moram da istaknem da iOS 11 funkcioniše i na modelu iPhone 5S koji je proizveden 2013.godine kao i na iPad mini 2 modelu .Treba napomenuti i da Android podrška tableta jedva može da se smatra “nominalnom” sada kada je poslednji zvanični tablet kompanije Google zakinut za novu nadogradnju softvera. 

Izvor:Arstechnica

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here