Algoritam protiv terorizma , ko ima veće šanse

0
763

Kako se algoritam bori protiv terorizma

Algoritam protiv terorizma. ASI Data Science nedavno je predstavio novi algoritam za učenje mašina koji može identifikovati džihadistički sadržaj sa neverovatnom preciznošću od 94 procenta. U Londonu su novinarima su imali priliku da pogledaju unutrašnje radove algoritma, mada im je zatraženo da ne izveštavaju o ovoj metodologiji. Prema BBC novinaru, Dave Lee, “algoritam se zasniva na pisanju karakterističnim za [Islamsku državu] i njene online aktivnost”.

SevenTorrents ugašen posle deset godina

 

Iz onoga što možemo da pretpostavimo, algoritam izgleda da koristi prepoznavanje slika kako bi ispitao video zapise i odredio sličnost sa drugim, potvrdjenim video zapisima iste prirode. Posle hiljadu sati video treninga, on počinje da otkriva obrasce i jedinstvene karakteristike koje se mogu primeniti na video zapise van svog obrasca za obuku. Koristi ove karakteristike da bi odredio procenat verovatnoće.

Algoritam radi skoro bez greške

Kad sumnja da video sadrži ekstremistički sadržaj, on zahteva da video ode na ljudski pregled. Ljudi onda donesu konačnu odluku.

Slični alati su kritikovani od strane zagovornika otvorenog interneta. Protivnici tvrde da te stvari treba da rade moderatori, jer će algoritam većinu video snimaka označiti kao terorističke. To znači da će legitimni sadržaj biti blokiran jer je algoritam smatrao da je uvredljiv. Facebook i YouTube su pokušali sličan algoritamski pristup, ali se na kraju ispostavilo da nije baš sjajno rešenje.

Kompanija tvrdi da je ovaj algoritam drugačiji od svih ostalih na tržištu. Na sajtu sa pet miliona dnevnih otpremanja, ASI Data Science izveštava sumnju u samo 250 snimljenih video zapisa, oko 0.005 procenata.

Izvor: TNW

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here