Adobe kupuje Magento za 1,68 milijardi

0
788

Magento našao kupca

Adobe kupuje Magento za 1,68 milijardi. Adobe je odlučio da kupi Magento, popularnu CMS elektronsku trgovinu. Magento je trenutno u privatnom vlasništvu, a njegova vrednost je 1,68 milijardi dolara. Dogovor će biti sklopljen u trećem kvartalu 2018.

Magento platforma se već dugo smatra za najbolji izbor za kompanije koje žele da izgrade i upravljaju online prodavnicama. Bloomberg napominje da Magento ostvaruje više od 155 milijardi dolara u obimu razne trgovine koje pokreće ova platforma. Medju korisnicima su i Canon i Rosetta Stone.

Pročitajte jošApple music ima 50 miliona pretplatnika

Adobe kupuje Magento, dolaze promene

Adobe-ov plan je da na kraju udruži Magento sa sopstvenim Cloud Experience, skupom usluga digitalnog marketinga koji uključuju alate za oglašavanje i analize.

Magento trenutno dolazi u dve verzije. Prva verzija je otvorenog koda koju programeri mogu prilagoditi i nadograditi. Druga verzija je  plaćena verzija Commerce-a koja donosi dodatne funkcionalnosti, kao što su alati za postavljanje, upravljanje programom lojalnosti i upravljanje cloud hostingom. CMS već godinama ima živopisnu zajednicu koja je doprinela dodatnim pluginovima kako bi proširila svoje mogućnosti.

Adobe verovatno planira da promeni stvari oko načina na koji Magento postaje dostupan programerima i preduzećima. Medjitim, kompanija kaže da će sve detalje objaviti kada se zaključi ova kupovina. Uz to, priprema se da dovede novi set klijenata za svoje cloud servise. Nadam se da će ostati i besplatna verzija ovog CMS-a koje je stvarno odlična.

Izvor:TNW

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here