Windows Phone 7.5 i Windows 8 gube notifikacije

0
790

Microsoft završava sa ažuriranjem starih sistema

Windows Phone 7.5 i Windows 8 gube notifikacije. Microsoft je od 20. februara okončao podršku za mobilna obaveštenja na svojim Windows Phone 7 i 8 platformama. Uređaji na Windows Phone 7.5 i 8.0 više neće primati obaveštenja. Takođe će izgubiti korisne ispravke live tile koje prikazuju informacije na prvi pogled, a korisnici neće moći da lociraju uređaje pomoću funkcije “Find my phone”. Ovi telefoni su prvobitno predstavljeni javnosti u 2011. i 2012. godini.

Šta je Windows ML ?

To je još jedan ekser u kovčegu za Windows Phone. Microsoft je u oktobru objavio da će prestati da razvija nove funkcije ili hardver za Windows 10 Mobile. Čak i pre nego što je Microsoft to priznao, mobilni operativni sistem je bio prilično mrtav za godinu dana, jer je pokazao loš tržišni udeo u 2016. godine i pao na samo 0,1 posto tržišta do Q1 2017. godine, prema IDC-u.

Windows Phone 7.5 i Windows 8 gube notifikacije , Saopštenje kompanije Microsoft

Microsoft je izjavio: “Windows Mobile 7.5 i Windows Phone 8.0 prestaju sa dobijanjem ažuriranja. I na taj način usluge za ove verzije Windowsa će se prekinuti . U međuvremenu, noviji telefoni sa operativnim sistemom Windows 10 Mobile još uvek su  u potpunosti podržani. Vlasnici Windows Phone 8.1 će i dalje primati obaveštenja.

Izvor:The verge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here