Walmart kupuje Flipkart , postaje konkurent Amazonu

0
812

Flipkart dobija jakog saradnika

Walmart kupuje Flipkart. Walmart, Američka multinacionalna maloprodajna korporacija, navodno je u pregovorima sa Flipkartom da kupi više od 40 odsto njihovog udela. Flipkart je jedan od najvećih igrača u e-trgovini u Indiji i trenutno zauzima 60 procenata Indijskog tržišta u e-trgovini. Flipkart je trenutno najveća i direktna konkurencija Amazon Indiji.

U ovom trenutku, uslovi ugovora nisu objavljeni. To znači da je Flipkart trenutno procenjen na 12 milijardi dolara nakon niza ranije devalvacije. Skoro je Fond Vision kupio skoro petinu ukupnih deonica investirajući 2,5 milijardi dolara. Kada je Reuters upitao o detaljima, i Flipkart i Walmart su odbili da komentarišu bilo šta na ovi temu.

Walmart kupuje Flipkart , Flipkart vodi bitku protiv Amazona

Kako se kaže, ovaj fond će pomoći Flipkartu da nastavi bitku protiv Amazona. Ovo nije prvi put da je Walmart sarađivao sa kompanijama za elektronsku trgovinu izvan SAD. Ova maloprodaja je već kupila online prodavnice na malo kao što je jet.com, a takođe je i partnera sa japanskim Rakutenom kada je u pitanju online isporuka prehrambenih proizvoda.

Walmart trenutno posluje sa 21 trgovinom u Indiji i odustaje od tradicionalne maloprodaje. Očekuje se da će Walmart, zahvaljujući Flipkart Deal-u, dobiti bolji opseg na sve većem tržištu Indije, koja se vezuje za 200 milijardi dolara. Nepotrebno je reći da Walmart ojačava svoj položaj kupovinom e-commerce startup-a.

Jabra Elite e65 slušalice

Još od svog osnivanja u Indiji 2008. godine, Walmart je napravio presudne korake. Umesto prodaje direktno maloprodajnim kupcima, kompanija se fokusirala na prodaju malim veleprodajnim kupcima.

Izvor: TechPP

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here