Robot zida kuću brže od čoveka ( VIDEO )

0
822
Robot zida kuću brže od čoveka ( VIDEO ) . Polako ali sigurno, roboti preuzimaju poslove ljudima. Roboti su zastupljeni u skoro svakoj industriji ali je to minimalno, barem u ovom trenutku. Nova grana industrije u kojoj se roboti sve masovnije pojavljuju je gradjevinarstvo.

Robot zida kuću brže od ljudi

Robot zida kuću brže
https://www.youtube.com/watch?v=FOtIYOJ7fJc
Rotob zida brže od čoveka
Na ovom snimku iznad, možete videti kojom brzinom je sposoban robot da zida zidove. Ovo je samo početak. Da li možete da zamislite koliko će biti samo napredniji ovi roboti za nekoliko godina? Da li možete da zamisliti koliko će ljudi ostati bez posla zbog ovih robota? Privatniku, kapitalisti je bitno samo da se smanje troškovi. To će mu ovi roboti sigurno i doneti. Medjutim, sami roboti nikada neće moći da rade bez prisustva čoveka. Roboti menjaju radnike u Foxconn-u

Fastbrick robot zida kuću za 2 dana

Ovaj robot je u stanju da postavi 1000 cigli za samo sat vremena a da izgradi celokupnu kuću mu je potrebno neverovatnih dva dana. Fastbrick robotics, kompanija koja pravi ovog robota, je veoma ponosna na svoj proizvod. Gradjevinski radnici i nisu baš. Pogledajte kako izgleda Fastbrick robot u ovom videu.
https://www.youtube.com/watch?v=4YcrO8ONcfY
Fastbrick na delu
Izvor: TopBuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here