Puma vraća na tržište popularni model patika

0
916

Puma vraća na tržište popularni model patika . Puma je najavila da će oživeti jedan popularni model patika. U pitanju je RS-Computer iz 1986- godine. Ovaj model, koji je prevashodno namenjen za trčanje, imao je dodatak u kome je ugradjen kompjuterski čip koji je merio predjeno rastojanje, vreme provedeno u trčanju i potrošene kalorije.

Pročitajte još : Nike ulaže novac u esport , potpisan prvi ugovor

Puma RS-Computer

Ove patike su mogle da se povežu preko 16-pinskog konektora na bilo koji Apple IIE,Commodore 64 ili IBM PC da bi očitali podatke sa patika. 

Ova nova (ažurirana) verzija je zadržala originalni izgled ali je i dodala nove funkcije kao akcelerometar, LED indikator, USB priključak za punjenje i Bluetooth za bežično povezivanje sa telefonom. Jedina loša stvar je to što će Puma napraviti samo 86 pari ovih patika. Prodavaće se u Puminim prodavnicama u Berlinu, Tokiju i Londonu. Prodaja je počela 13. decembra. 

Puma vraća na tržište popularni model

Iako je Puma svoje patike RS-Computer (RS označava Running Shoes) nazvala “prvim kompjuterizovanim patikama na svetu”, ta tvrdnja je samo delimično tačna. Adidas je predstavio svoje Micropacer patike dve godine ranije, 1984. godine. One su beležile rastojanje, brzinu i kalorije preko mikrosenzora koji se nalazio na levoj peti. Prikupljeni podaci su se prikazivali na unutrašnjoj strani jezika tih patika. Medjutim, nije bilo portova za povezivanje cipela sa računarom. 

Izvor: The Verge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here