Proširena stvarnost u muzeju Holokausta u Americi

0
790

Proširena stvarnost u muzeju Holokausta u Americi . Sa ciljem da zadrže pažnju mladih učenika, američki Memorijalni muzej Holokausta, pokrenuo je aplikaciju za pametne telefone koja posetiocima omogućava da pogledaju muzejsku izložbu u proširenoj stvarnosti. Aplikacija muzeja sa sedištem u Vašingtonu, daje mogućnost korisniku da usmeri svoj pametni telefon ka fotografiji a na ekranu će se pojaviti informacije koje detaljno opisuju tu fotografiju.

Pročitajte još : Engleska crkva uvela bežično plaćanje

Ova izložba je veoma važna iz još jednog razloga. Jedna studija, objavljena prošle godine, je pokazala da dva od tri Amerikanca, starosti od 10 do 15 godina, ne znaju šta je nacistički logor. A skoro polovina njih nije znala šta je Aušvic.

Amerikanci proširuju znanje o Holokaustu

Ovo je dugoročan projekat za produbljivanje znanja mladih o Holokaustu. Ovaj muzej je prošle godine eksperimentisao sa proširenom stvarnošću da bi posetiocima pružio drugačije i jedinstveno iskustvo. To iskustvo se može posmatrati i kao lična veza sa porodicama koje su izgubile život tokom Holokausta. Oko 80 studenata je već učestvovalo u pilot programu, sa planovima za dodavanje novih učesnika u budućnosti. Posetioci mogu da nauče o fotografisanim pojedincima, uključujući i to da li su oni stradali tokom Holokausta.

Proširena stvarnost u muzeju je odlična zamisao. Na taj način, deci se može prikazati istorija, na jedan nov i zanimljiv način.

Izvor: VentureBeat

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here