Probajte igru Blaster koju je Ilon Mask napravio

0
812

Igrica Ilona Maska

Probajte igru Blaster koju je Ilon Mask napravio sa 12 godina. Možda ste čuli za prvu PC igru pod nazivom Donkey.bas koju je razvio Microsoftov tvorac Bill Gates još 1981. godine. Naša aktuelna senzacija Elon Musk napravio je svoju prvu video igru kada je imao samo 12 godina i kada je bio u Južnoj Africi. Možda ovo nije neka velika stvar ali se vidi da je i tada pokazivao provrženost za računare i tehnologiju koja ga drži i danas

Bilo je to pre mnogo godina ,pre nego što je počeo da razmišlja o električnim automobilima. Možda je ovo pravi pokazetelj Maskove opsednutosti svemirom još kad je bio mlad, jer se igra temelji na svemirskim brodovima.

Maskova igra nazvana je “Blaster” ali nikada nije objavljena zvanično. Spominje se na kratko i sa snimcima ekrana u knjizi Ešlija Wacea “Elon Musk: Tesla, SpaceX i potraga za fantastičnom budućnošću” objavljenoj u  2015.

Bivši inženjer Google-a Tomas Lloret, koji trenutno radi u SpaceX-u, dao je novi život Blasteru kreirajući svoju HTML5 verziju koja radi u bilo kom modernom pretraživaču.  Koristio je izvorni kod arkadne igrice objavljenog od strane magazina PC i Office Technology 1984. godine.Tada je publikacija platila 500 dolara kompaniji Elon Musk-a.

Kako i gde igrati Blaster igru

Igra je jednostavna, i možda ste igrali slične igre. Dobijate pet svemirskih brodova da uništite neprijatelja pucanjem na njih. Oni mogu vratiti uslugu bacanjem nečega što se zove “statusni zrak”.

Reakcija Ilona Maska na uspešno lansiranje

Blaster može da zaostaje u poređenju sa drugim arkadnim igricama, ali je ipak to dosta od 12-godišnjeg dečaka koji živi u ranim godinama računara. Stekao je potrebne veštine za izgradnju video igre za samo pet dana završavajući kratak kurs “kako programirati” koji je dizajniran da se završi za šest meseci.

To je bila “trivijalna igra … ali bolje od Flappy Bird”, rekao je Musk.

Ako želite da isprobate ovu igru možete to da uradite na ovom linku

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here