Naučnici otkrili bizarne zvuke u dubokom svemiru

0
805

Vanzemljci šalju zvuke iz svemira

Naučnici otkrili bizarne zvuke u dubokom svemiru. Zahvaljujući beskrajnom napretku tehnologije, agencije kao što su NASA i druga naučna tela iz celog sveta uspeli su da nas dosta nauče o kosmičkom prostoru. Sada dobijamo redovne vesti o novim dogadjajima iz drugih zvezdanih sistema, znamo šta se dešava na našim susednim planetarnim telima. Takodje i mi dobijamo informacije o tome kako se Zemlja formirala ,mnogo pre nego što je život postojao na njoj. Ali univerzum još uvek sadrži mnogo tajni, a radio frekvencija iz svemira su jedna od najzagonetnijih misterija kosmosa.

FRB su visoko-energetski signali razneseni u svemir koji se ovde mogu čuti na Zemlji. Naravno uz pomoć tehnologije, ali njihovo poreklo ostaje nejasno. Kada ih naučnici otkriju, oni su numerisani i imenovani na osnovu toga kada su prvi put čuli, ali osim toga ne znamo mnogo o njima. Sada su astronomi u Australiji otkrili novu grupu signala , a jedna od njih bila je najsjajnija ikada snimljena.

Naučnici otkrili bizarne zvuke , Australijanci snimili zvuke iz svemira takodje

FRB traju samo frakcije sekunde pre nego što nestanu. Oni su nepredvidljivi i ne prave očigledan obrazac. Ovo najsvežije otkriće FRB-a dolazi iz Australijske opservatorije Parkes, gde su tri različita radio burna otkrivena u brzom roku. Prvi deo, koji je otkriven 1. marta, pratili su kasniji radio-signali 9. i 11. marta.To je bio signal 9. marta koji je najinteresantniji za astronome, zbog svoje veličine. Imao je odnos odnosa signala i buke od 411, što ga čini najvećim FRB ikad zabeleženim velikom maržom. Kao što objašnjava New Atlas, drugi najsjajniji snimak je imao odnos signala i šuma od oko 90, pri čemu je većina FRB-a pala između 10 i 40 na istoj skali.

Japanski voz se kreće 300 kilometara na sat

Misterija odakle potiču brzi radijski talasi već dugo vremena fascinira naučnike, ali nekoliko teorija trenutno vodi . Neki istraživači veruju da su supernove odgovorne za burne signale, a radio talasi supernove daleke zvezde stižu dugo nakon što nam je svetlo događaja bilo vidljivo. Do trenutka kada čujemo signal, stvarni događaj supernove odavno je nestao, što čini da se pojavljuje kao da eksplozije potiču iz ničega. Ili, je možda vanzemaljski?

Izvor: TechCrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here