Najveća horizontalna zgrada se pravi u Kini

0
1363

Neverovatan gradjevinski poduhvat u Kini

Najveća horizontalna zgrada se pravi u Kini. Kina se može pohvaliti sa više učešća u impozantnim inženjerskim poduhvatima. Uključujući i drugi najvišeg nebodera u svetu i najviši mosta. Uskoro možemo dodati i najvišu horizontalnu zgradu na ovaj spisku, zahvaljujući projektu Moshe Safdie’s Raffles City Chongking, koji je trenutno u izgradnji na jugozapadu Kine.

Kako da pronadjete izgubljen Samsung telefon

Nazvana je Konzervatorijumom, ova zgrada je masivna i ide 300 metara u dužinu. Njegova zakrivljena konstrukcija je podignuta na visini od 250 m (820 ft) i leži na četiri kule sa mešovitom upotrebom, koje uključuju kancelarije, stanove, maloprodajni prostor i hotele. Sve izgleda fantastično.

Najveća horizontalna zgrada , zgrada sa beskrajnim bazenom

Unutrašnjost Konzervatorijuma sadrži beksrajni bazen, nebeske vrtove i observatorijum za posmatranje. Sastoji se od čelične konstrukcije težine 12.000 tona i obložena je sa 3.200 komada stakla i 4.800 aluminijumskih panela. Inženjerska firma Arup daje svoju ekspertizu da pomogne timu da se zaštiti od potencijalnih opasnosti kao što su vetrovi i seizmička dejstva, a da ne pominjemo sigurnost koja je na prvom mestu s obzirom na njen položaj.

“Za efikasno podizanje, čelična konstrukcija je prvo podeljena na devet segmenata. Četiri segmenta koji su ugrađeni na licu mesta iznad četiri kule, tri srednjeg segmenta koji su ugradjena između četiri kule koje su montirane na tlu i podignute na mesto pomoću hidrauličnih konektora; i dva konzolna segmenta koji su sastavljeni u kratkim odeljcima sa dva kraja najviših i najsavremenijih kula “, objašnjava CapitaLand u saopštenju za štampu.

 

Izvor: Medium

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here