Najčudnije smrtonosno oružje ikada napravljeno

0
813
Najčudnije smrtonosno oružje
Najčudnije smrtonosno oružje

Najčudnije smrtonosno oružje . U svakom ratu, oružje je jedan od najbitnijih faktora za pobedu. U ranijim epohama, obe zaraćene strane su se takmičile ko će napraviti efikasnije oružje kako bi bili bliži pobedi. Kroz istoriju su se pojavljivala mnoga oružja čiji izled nije obećavao ali su bila itekako efikasna.

Najčudnije smrtonosno oružje

Arhimedova kandža

Arhimedova kandža dizajnirana je u trećem veku nove ere kako bi zaštitila kartaginsku tvrdjavu, Sirakuzu, od pomorskog napada Rima. To je bila džinovska dizalica sa džinovskom kukom zakačenom za konopac. Onog trenutka kada bi se brod rimske mornarice približio zidu zamka, kuka bi uhvatila prednji deo broda i podigla bi ga iz vode. Posle toga bi se brod vratio u vodu ali prevrnut. Ovo ogromno oružje je bilo toliko dobro sakriveno da ga rimski vojnici nisu ni primećivali. Medju rimskim vojnicima su krenule priče da se bore protiv bogova.

Ovo oružje je jedno od najvećih dela najvećeg mislioca svih vremena, Arhimeda.

Human Cacther (Sasumata)

Ovo oružje se koristilo za hvatanje ljudi. Kao što možete da vidite na slici, sastoji se od jednog polukruga sa bodljama i otvorom. Radi na principu mišolovke, možeš da udješ ali ne možeš da izadješ. Dizajnirano je tako da privuče protivnika koji jaše konja, u to vreme su to bili kraljevi i plemići, da bi se kasnije tražio otkup.

Nije poznat izumitelj ovog oružja, ali je počelo da se koristi u Evropi tokom srednjovekovnog perioda i koristilo se sve do 18. veka. Jedna varijanta ovog oružja dolazi iz Japana pod nazivom Sasumata. Ona se koristila da pribile protivnika uz zemlju ili zid.

Pročitajte još : Najbizarnije oružje

Životinje bombe

U današnje vreme, organizacije za zaštitu životinja bi protestvovale protiv upotrebe životinja u ratnim sukobima. Ali u Drugom svetskom ratu, pojedine zemlje su koristile životinje kao bombe. Recimo, amerikanci su na slepim miševima kačili manje bombe. Slepi miševi su korišćeni zbog njihove sposobnosti da nose teret veći od njihove težine i njihove sklonosti u pronalaženju skloništa.

U Sovjetskom savezu su se koristili psi. Oni su trenirani da se hrana nalazi ispod tenkova i oklopnih vozila. Tako trenirane pse su puštali u ratnu zonu. Oni bi istog trenutka trčali ispod tenka ili oklopnog vozila gde bi detonirali bombu koja se aktivirala pomeranjem ručice. Ovo je stvaralo ogromnu štetu tenkovima i oklopnim vozilima.

Mač za uništavanje mačeva

Ovo oružje je napravljeno u srednjem veku. U suštini to je dugačak mač, gde se sa jedne strane nalazi ravno sečivo a sa druge strane su urezi gde će se protivnikov mač prelomiti kada upadne u te ureze.

Nije poznato ko je osmislio takav mač ali je počeo da se koristi u srednjem veku. Sword Destroyer, je postao jedno od najomiljenijih oružja u svojoj eri.

Lampa štit

Ovo oružje je proizvod renesanse. U suštini to je sferni štit koji ima dodatni nazubljeni nož i drugi nož paralelno sa korisnikovom rukom. Tu je i lampa koja je sa kukom pričvršćena na sredini štita. Lampa štit nije vojno oružje. Koristila ga je neka vrsta policije kao zaštita od napada kriminalaca dok patrola noću po ulicama.

Nije poznato koje je izmislio ovo oružje. Ovaj štit se koristi u Italiji od 16. veka.

Najčudnije smrtonosno oružje

Izvor: TopBuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here