Na aukciji, aplikacija za posao Stiva Džobsa

0
841

Na aukciji, aplikacija za posao Stiva Džobsa . Pre nego što je postao neka vrsta revolucionara u tehnološkom svetu, Stiv Džob je kao i svi ostali, tražio posao. Aplikacija za posao koju je popunio a koja datira iz 1973. godine, pojavila se na aukciji i procenjuje se da će dostići vrednost veću od 50,000 dolara.

Stiv Džobs (desno)

Ovaj formular za zapošljavanje je popunio Džobs, jer je napustio Reed koledž već posle prvog semestra u jesen 1972. godine. Ovaj formular nudi uvid u mladi um osnivača kompanije Apple i pokazuje težnju da radi u oblasti tehnologije i dizajna.

Ovo nije usamljen slučaj da se u javnost pojavi aplikacija za zaposlenje neke poznate ličnosti. Kompanija Novoresume je objavila aplikacija za zaposlenje Ilona Maska koja je postala viralna.

Ovaj formular, koji je popunio Stiv Džobs je sadržao i deo gde je trebalo da se upišu “posebne mogućnosti” konkurenta za posao. Stiv je tu bio kratak i napisao je “tehnološki ili dizajnerski inženjer u digitalnoj elektronici – iz mesta Bay koje je u blizini kompanije Hewitt-Packard”.

Ovaj formular takodje sadrži i pravopisne greške kao i greške interpunkcije.Da, čak i Stiv Džobs nije bio savršen u gramatici. Iako se nigde ne navodi za koju poziciju u kompanije se prijavio to ga nije sprečilo da tri godine kasnije otvori svoju kompaniju sa svojim prijateljem Wozniakom. Na aukciji, aplikacija za posao Stiva Džobsa

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here