Na aukciji, aplikacija za posao Stiva Džobsa

0
681

Na aukciji, aplikacija za posao Stiva Džobsa . Pre nego što je postao neka vrsta revolucionara u tehnološkom svetu, Stiv Džob je kao i svi ostali, tražio posao. Aplikacija za posao koju je popunio a koja datira iz 1973. godine, pojavila se na aukciji i procenjuje se da će dostići vrednost veću od 50,000 dolara.

Na aukciji, aplikacija za posao Stiva Džobsa
Stiv Džobs (desno)

Ovaj formular za zapošljavanje je popunio Džobs, jer je napustio Reed koledž već posle prvog semestra u jesen 1972. godine. Ovaj formular nudi uvid u mladi um osnivača kompanije Apple i pokazuje težnju da radi u oblasti tehnologije i dizajna.

Ovo nije usamljen slučaj da se u javnost pojavi aplikacija za zaposlenje neke poznate ličnosti. Kompanija Novoresume je objavila aplikacija za zaposlenje Ilona Maska koja je postala viralna.

Ovaj formular, koji je popunio Stiv Džobs je sadržao i deo gde je trebalo da se upišu “posebne mogućnosti” konkurenta za posao. Stiv je tu bio kratak i napisao je “tehnološki ili dizajnerski inženjer u digitalnoj elektronici – iz mesta Bay koje je u blizini kompanije Hewitt-Packard”.

Ovaj formular takodje sadrži i pravopisne greške kao i greške interpunkcije.Da, čak i Stiv Džobs nije bio savršen u gramatici. Iako se nigde ne navodi za koju poziciju u kompanije se prijavio to ga nije sprečilo da tri godine kasnije otvori svoju kompaniju sa svojim prijateljem Wozniakom. Na aukciji, aplikacija za posao Stiva Džobsa

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.