Mozak radi kako kvantni kompjuter , evo kako

0
1248

Kako radi ljudski mozak?

Mozak radi kako kvantni kompjuter. Da li ste se ikada zapitali o najcenjenijim funkcijama mozga kao što su svesnost, emocije i kako nas drže dugoročna sećanja u našem mozgu?Naučnici su pronašli pouzdan odgovor – Kvantni kompjuter. Sasvim je moguće da napredne sposobnosti naših ljudskih mozgova, poput obrade informacija i donošenja odluka, dolaze iz kvantnih proračuna.

Oni veruju da su fenomeni poput kvantnog zapleta i superpozicije možda redovna pojava u našim mozgovima i može vrlo dobro objasniti svoje super brzo i složeno funkcionisanje. Ako se ova činjenica potvrdi, to bi moglo povećati naše razumevanje unutrašnjeg rada mozga i pomoći u lečenju.

Xiaomi Mi Mix 2S – najnoviji premijum model te kompanije

Za nepoznate, kvantno računarstvo radi na osnovnim zakonima kvantnih mehanizama koji obašnjavaju naš univerzum na najmanjem atomskom nivou. Tamo gde se pravila klasične fizike više ne primenjuju. Ovde bitovi za čuvanje podataka 1 i 0, takođe poznati kao prekidači na klasičnim računarima, zamenjuju se sa kubits-om koji mogu biti istovremeno i 1 i 0. Istraživači pokušavaju da odrede prisustvo ovih kubica u mozgu.

Iako kubici zahtevaju vrlo niske temperature za rad, možda postoji rešenje za našu toplu i vlažnu sivu materiju koja omogućava kvantno računarstvo.

Mozak radi kako kvantni kompjuter, naučnici će dokazati to

Ovo istraživanje je takođe fokusirano na određivanju da li se kubici mogu čuvati u nuklearnim spinovima u jezgru atoma umesto okolnih elektrona. Atomi fosfora, koji su bogati našim telima, takođe mogu biti biohemijski kubic, prema naučnicima. Ako je mozak stvarno kvantni kompjuter, mora postojati ugrađeni način da zaštitimo naše biološke kubice od dekoherencije. Tačku u kojoj počinje da se razbije kvantno spuštanje. Zbog toga će naučnici istražiti potencijal za dekoherentnost u mozgu.

Kao i kvantni kompjuteri, naš mozak može verovatno kreirati kvantne spojene mreže putem neurotransmitera i sinaptičnog pucanja. Matthev Fischer iz UCSB-a i njegov tim će provesti eksperiment kako bi simulirali takve uslove u mozgu. Možda i razotkriti njegove misterije.

Iako ne postoji garancija da će nam ovi eksperimenti dati odgovore za kojima tragamo, ovo istraživanje bi definitivno moglo baciti malo svetla na rad našeg najkomplikovanijeg organa.

Izvor:Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here