Levis uvodi lasersko sečenje džinsa

0
810

Levis modernizuje proizvodnju

Levis uvodi lasersko sečenje džinsa. Modna kompanija Levi Strauss uvodi tehniku digitalizacije koja koristi lasere da kreira dizajn na džinsu umesto ručnog rada. Ovaj projekat nazvan FLX, će izbaciti štetne hemikalije i smanjiti korake u proizvodnji sa 24 koraka na samo tri koraka u proizvodnji. Levi Strauss da ceo lanac snabdevanja u neku ruku ubrza novom tehnologijom.

SuperSu Pro – odlična aplikacija za rutovane telefone

” Naš prvi korak u novom procesu je da fotografišemo džins a onda da to ilustrujemo na način koji laser može da razume. Ukratko, ono što se tradicionalno radilo izmedju 8 i 12 minuta, danas uz pomoć ove tehnologije će se raditi oko 90 sekundi.” rekao je Bart Sights, zaposlen u Levisu na tehnološkim inovacijama. Laser korisiti infracrvene zrake da lakše zagrebe gornji sloj džinsa stvarajući blistavile linije na tom materijalu.

Iz komapnije navode da je u proteklih 30 godina, industrija odeće uglavnom koristila ručnu završnu obradu i hemijski proces da se stvori istrošeni i izbledeli dizajn na džinsu. Sada se kompanija obavezala na izbacivanje štetnih hemijskih sastojaka do 2020. godine.

Levis uvodi lasersko sečenje džinsa , pogledajte kako to izgleda

Izvor:Top buzz

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here