Kolonizacija Marsa u režiji Ilona Maska

0
846

Kolonizacija Marsa u režiji Ilona Maska . Direktor kompanije SpaceX i Tesle, često je u vestima zbog svoje vizije o uspostavljanju ljudskih kolonija na Marsu. Ovaj put, svoj rad je objavio u časopisu New Space koji sadrži detaljan plan za kolonizaciju Marsa. Članak pod nazivom “Making Life Multi-Planetary” je sada dostupan svima besplatno.

Pročitajte još : Ilon Mask sa svojom “dosadnom mašinom”

Kolonizacija Marsa – Početak

U ovom članku Mask je predstavio planove za raketu BFR (Big Falcon Rocket) koja će biti razvijena u SpaceX kompaniji. On namera da koristi ovaj šatl da bi prevezao oko 100 ljudi na Mars kako bi započeo proces kolonizacije.

Po završetku BFR-a, to će najverovatnije biti najveća i najmoćnija raketa na svetu ikada napravljena sa tako velikim kapacitetom. Trenutno, jedan od najvećih problema je finansiranje ovog skupog projekta. Mask navodi da bi zbog ovoga mogao da žrtvuje projekte Falcon i Dragon.

Kako dalje navodi Ilon Mask, prva dva BFR-a koja nose gradjevinski materijal bi trebala da slete na Mars 2022.godine. Dve godine kasnije, biće lansirana još 4 BFR-a od kojih će dva nositi potreban teret a druga dva će prevoziti ljudsku posadu.

Ukupno šest raketnih brodova bi trebalo da budu dovoljni za uspostavljanje male kolonije i početak izgradnje grada, navodi Mask.

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here