Kako Lego kockice utiču na decu ? (istraživanje)

0
1004

Kako Lego kockice utiču na decu ?  Svi vole Lego,zar ne? Možete da napravite svašta od tih malih šarenih kockica. Tu su i veliki setovi ekspanzija uz dosta dodataka. Očigledno, ako se igrate sa njima kao dete, može da znači da ste predodredjeni za neke dobre stvari. Ko bi rekao???

Lego kockice

Nova studija kompanije Lego Japan otkrila je neke zanimljive činjenice o nekim diplomcima sa njihovih najprestižnijih univerziteta. Mnogi od njih su se igrali Lego kockicama kad su bili deca.

Studija je sprovedena na 100 diplomaca sa elitnih japanskih univerziteta. Pitali su ih šta su radili tokom detinjstva i kako su njihovi hobiji iz detinjstva uticali na njih. Kako se ispostavilo, preko 60 posto diplomaca sa svih univerziteta se igralo sa Lego kockicama a 92 posto njih je gradilo predmete od kockica bez ikakvog uputstva. 

Nakon toga, diplomci su upitani kakav je uticaj imao Lego na njihovo razvijanje dok su bili deca. Nekoliko njih je tvrdilo da im je igranje sa Lego kockicama pomoglo da poboljšaju prostornu organizaciju,kreativnost i koncentraciju. 

Na kraju, ova studija tvrdi da ako želite da Vam deca pohadjaju visoke škole, potrebno je da im kupite Lego.

Izvor: Geek

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here