Kako je Voren Bafet napravio bogatstvo

0
1378

Voren Bafet i Bil Gejts u nostalgičnom video snimku

Kako je Voren Bafet napravio bogatstvo . Direktor kompanije Berkshire Hathway, Warren Buffett, treća najbogatija osoba na svetu, otvoreno je govorio o ljubavi prema fliperima i kako je započeo svoj prvi posao sa prodajom flipera davne 1946. godine.

U nostalgičnom video snimku sa njegovim prijateljom, milijarderom Bilom Gejtsom, Bafet je ušetao u prodavnicu slatkiša u Omahi. To je za njega izuzetno nostalgično mesto. Prvo je Bafet sa Bil Gejtsom razgovarao o omiljenim slatkišima. Nakon toga, došli su u prostoriju sa fliperima. Čim je video te mašine Bafet je prokomentarisao sledeće “Oh, tvrdim da sam prilično dobar u fliperu. Kupio sam mašinu za 25 dolara 1946. godine i izgradio sam uz pomoć nje imperiju. ”

Da li je ukidanje ulaza za slušalice prava stvar ?

Pre nego što je Voren Bafet postao najveći investitor svih vremena, kao tinejdžer, bio je oživljen poduzetničkim poduhvatima. Od pranja automobila do prodaje magazina, iskoristio je mogućnost da ulazi iz jednog poduhvata u drugi. Uvek je imao interesovanje za rad tržišta akcija i investitora, a u dobi od 11 godina kupio je svoje prve akcije.

U autobiografiji Vorena Bafeta, Alisa Šreder otkriva više o njemu i njegovom prijatelju Don Danliju i upuštanju u prodaju fliper mašina.

Kako je Voren Bafet napravio bogatstvo

“Kupio sam ovu fliper mašinu za 25 dolara i mogli bismo da napravimo partnerstvo. Vaš posao je samo da prihvatite našu ponudu. Dalje sam berberinu, Frenku Eriku rekao sledeće – “Mi zastupamo Vilsonovu kompaniju, i u njegovo ime Vam donosimo poslovnu ponudu. Za Vas rizik ne postoji. Stavimo ovu fliper mašinu u ćošak, gospodine Eriko, a vaše mušterije mogu da igraju dok čekaju. Zaradjen novac od flipera ćemo podeliti.ˇTako je sve počelo.

Nakon toga fliper postaje senzacija u gradu, a Voren Bafet i Don Danli zaradjeni novac troše na kupovinu novih flipera. Za nekoliko meseci, Buffett je lepo zaradio i kasnije prodao svoj poduhvat za više od 1000 dolara. Tako je krenula Bafetova imperija koja do dan-danas beleži samo uspehe. Uz to Bafet je poznat i po jednom odličnom citatu. “Bez strasti, nemaš energije. Bez energije, nemaš ništa “.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here