Japanski voz se kreće 300 kilometara na sat

0
970

Japanski vozovi lete po šinama

Japanski voz se kreće 300 kilometara na sat. Japan je predstavio “Supreme” prototipsku verziju svog super brzog voza koji dostiže brzine od 300 km/h, koja sadrži utičnice za napajanje za svako sedište ( što će odgovariti ljudima koji se ne odvajaju od svojih punjača) i lagane police za prtljag. Prema japanskoj publikaciji Asahi, vozovi serije N700S Centralne železnice u Japanu trebalo bi da debituju 2020. godine na liniji Tokaido Shinkansen, koja ide između Tokija i Šin-Osake.Vozovi su ukrašeni velikim zlatom “S” koja označava Supreme , a probni radovi počinju ovog meseca.

Sedišta su takođe unapređena novom tkaninom i mogućnošću da se još više napravi prostora sa 15 posto više prostora za noge (bar za one koji kupuju karte prve klase). Sedišta sada sadrže električne utičnice za svakog putnika, a ne samo one koji imaju sreće da dodju do sedišta pored prozora, a svetla automatski osvetljavaju nosač prtljaga na svakoj stanici kako bi putnicima pomogli da pronađu svoje stvari.

Najveća horizontalna zgrada se pravi u Kini

Japanski voz putuje brzinom od 300 kilometara na sat

Voz je sastavljen od 16 delova ukupno- dve lokomotive i 14 kompozicija namenjena putnicima, a može da primi ukupno 1.323 putnika. Kao što je zapisano u Železničkom listu, nos je redizajniran tako da ima modifikovani profil , koji će navodno poboljšati protok vazduha i smanjiti efekat zvučnog buma dok se voz kreće kroz tunele.Supreme voz će moći da putuje na liniji Tokaido – Shinkansen sa brzinom od 300 km/h.

“Serija N700S je u potpunosti redizajnirana kroz renoviranje glavnih objekata i opreme”, izjavio je za Asahi Masaiuki Ueno, zamenik generalnog direktora JR Tokai operacije Šinkansen. “Mi smo proizveli voz koji može simbolizovati novu eru za Tokaido Shinkansen liniju”. Iako je opisana kao “potpuna redizajna”, važno je naglasiti da N700S i dalje zadržava iteracije dizajna od prethodnih generacija vozova uključujući 700, N700, i N700A.

NA šta li bi ličili ovi vozovi kada bi se pojavili kod nas posle mesec dana, veliko je pitanje, ali za to nema brige jer naše pruge nisu u mogućnosti da izdrže ovu brzinu

Izvor: Wired

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here