Ilon Mask dobio dozvolu za Hyperloop

0
820

Hyperloop uskoro kreće

Ilon Mask dobio dozvolu za Hyperloop.Ilon Maskov hyperloop projekat je dobio odobravanje vlade za svoje planove za izgradnju podzemnog hiperlopa između Njujorka i Vašingtona. Prošle nedelje Odeljenje za transport u Vašingtonu izdalo je preliminarnu dozvolu Maskovoj kompaniji Boring da započne kopanje na napuštenoj parceli u severoistočnom delu grada, navodi The Washington Post.

Tačno koliko se kopa, koliko duboko i koliko dugo još uvek nije naznačeno. Predstavnik kompanije Boring nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Marketinške agencije gube poslove

Na komentar u Postu, gradski zvaničnici su bili “optimistični, ali neobuhvatni” o ovom projektu. “Upravo počinjemo u kancelariji naš razgovor kako bismo razumeli šta je opšta vizija za Hyperloop”, izjavio je predstavnik gradonačelnika DC Muriel Bowser i dodao: “Otvoreni smo za planove da bi ljudi putovali dosta efikasnije. ”

Ilon Mask dobio dozvolu za Hyperloop

Prošlog leta, Mask je tvitovao da je dobio “verbalno [vladino] odobrenje” za izgradnju hiperlupa koji povezuje Njujork, Filadelfiju, Baltimor i Vašington. Kasnije je otkriveno da je Mask postavio ideju savetniku Bele kuće (i predsedničkom zetu) Jaredu Kušneru, koji je ponudio da prećutno odobri. Kompanija Boring je dobila podršku guvernera Merilenda Larry Hogana, čija je administracija objavila dobrodošlicu i obezbedila korisnu dozvolu.

Kopanje za hyperloop je počelo

Na zapadu, kompanija “Boring” trenutno kopa dvogodišnji “testni tunel” ispod sedišta SpaceX-a u Hawthorne, Kalifornija. Kompanija takođe traži odobrenje za predlog za kopanje 6,5 miljskog “tunela za dokazivanje koncepta” ispod Los Anđelesa. Ovaj novi, duži deo bi se koristio za proveru testiranja svih potrebnih sistema, kao što su električni “klizači” , ali i oprema i postupci koji se koriste za izgradnju tunela na prvom mestu.

Naravno, stručnjaci za transport pitaju da li su tuneli stvarno odgovor na poteškoće transporta putnika zbog neverovatnih gužvi, pored ispitivanja tvrdnji Maska da može brzo kopati tunele i na malo troškova tradicionalne dosadne tehnologije. Kompanija Boring još nije javno objavila svoje zahteve.Mask je do sada sprovodio svoje misli u delo. Šta će biti sa ovim projektom ostaje da se vidi

Izvor:TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here