Hotel u svemiru uskoro prima goste

0
779

Sada možete planirati odmor u svemiru

Hotel u svemiru uskoro prima goste . Da li imate avanturistički duh i neki ozbiljan novac za trošak ? Kompanija pod nazivom Orion Span želi da organizuje Vaš sledeći odmor.Vode Vas u svemir

Za “samo” 9,5 miliona dolara, Orion Span će vas odvesti na 12 dana na 200 milja iznad Zemljine površine do stanice Aurora. To je “prvi luksuzni hotel u svemiru”. Kompanija očekuje otvaranje hotela krajem 2021. godine a prve goste 2022. godine. Kada bude operativan, hotel će ugostiti šest osoba, uključujući i dva člana posade.

Luksuzni hotel u svemiru prvi u svetu

“Tokom boravka putnici će uživati u uzbuđenju nulte gravitacije i slobodno leteti kroz stanicu Aurora. Takodje mogu učestvovati u istraživačkim eksperimentima kao što je uzgajanje hrane dok je u orbiti. Naravno nešto od te hrane možete poneti na Zemlju kao suvenir.Još možete i napraviti striming iz svemira putem brzog bežičnog Interneta” kažu predstavnici iz Oriona u saopštenju za štampu.

A šta bi jedan luksuzni hotel bio bez prelepog pogleda? Hotel Aurora obećava “zapanjujući” pogled na našu planetu. “Hotel će kružiti oko Zemlje svakih 90 minuta, što znači da će na ovoj svemirskoj stanici u proseku biti 16 izlazaka sunca i zalazaka sunca svakih 24 sata”, napisala je kompanija.

Instagram vraća Gifove na svoju platformu

Orion Span prihvata depozite za one koji žele da rezervišu svoj boravak. Pre nego što započnete putovanje u svemir, proći ćete kroz tromesečni program sertifikacije. Prva faza će biti završena preko interneta, a onda ćete se uputiti u Houston,objekat kompanije za ličnu obuku.

Iako je cena od skoro 10 miliona za većinu nedostižna Orion span navodi da je jeftinije od ostalih. Ambicije Oriona Spana se ne završavaju radom na luksuznom hotelu u svemiru. “Kasnije ćemo prodati namenske module kao prve kondominijume u svetu u svemiru”, rekao je izvršni direktor i osnivač Frank Bunger u saopštenju.

U međuvremenu, druga kompanija pokušava da napravi svemirski turizam, Virgin Galactic. Nedavno su završili prvi supersonični let svog jedinstvenog svemirskog broda Unity.

Izvor:FoxNews

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here