Glasovna kupovina će postati standard

0
808

Pametni zvučnici osvajaju svet

Glasovna kupovina će postati standard. Sve veća popularnost pametnih zvučnika kao što su Amazon Echo i Google Home će dovesti do eksplozije u glasovnim kupovinama. Ovo tvrdi izveštaj o istraživanju tržišta koji je uradila OC &S konsultantska kuća Ova kuća predvidja da će glasovna kupovina dostići više od 40 milijardi dolara u 2022 godini. To je za dve milijarde više od trenutne ukupne onlajn kupovine Amerike i Engleske.

Sve DOOM igre hakeri donose na Nintendo Switch

Ovo značajno povećanje će biti podstaknuto prodajom pametnih zvučnika kompanije Amazon, navodi se u izveštaju.

Ova prognoza daleko prevazilazi ranije procene prihoda za glasovnu kupovinu u narednim godinama. Iako nije tačno poređenje, RBC Capital Markets je nedavno predvideo da će Amazon generisati od 10 do 11 milijardi dolara od prodaje Alexa uređaja. Ali ovaj novi izveštaj veruje da brzo usvajanje pametnih zvučnika znači da ćemo videti i veliko povećanje glasovne kupovine.

Danas 13 odsto domova u SAD ima pametni zvučnik, a 36 odsto tih domova ga redovno koristi za glasovnu kupovinu, navodi se u ovom izveštaju. U Velikoj britaniji 10 procenata domaćinstava ima pametni zvučnik, a 16 procenata ga koristi za glasovnu kupovinu.
Izvor:TechCrunch

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here