Bivši Teslin radnik otkrio propuste u toj kompaniji

0
854

Tesla prodavala pokvarene automobile

Bivši Teslin radnik otkrio propuste u toj kompaniji. Jedan skandal je zadesio kompaniju Tesla. Naime, nova tužba koju je podneo bivši radnik kompanije Tesla navodi da je kompanija svesno prodala kupcima automobile za koje je poznato da imaju značajne nedostatke. Inače ovakvi automobili su poznati kao “limunovi”.

Bivši Teslin radnik otkrio propuste i podneo tužbu

Tužbu je krajem prošlog meseca podneo Adam Villiams, dugogodišnji radnik kompanije Tesla koji je nedavno bio mobilni menadžer u kompaniji. Što se tiče specifičnosti slučaja, Vilijams tvrdi da kada bi kupac vratio automobil jer je u suštini bio “limun”, kompanija bi nastavila da prodaje to vozilo kupcima bez navođenja bilo kojeg nedostatka automobila, čak i ako su popravljeni.

Umesto toga, tužba tvrdi da je Tesla kategorisala takva vozila kao “korišćena” ili “demo”. Ustvari, Villiams tvrdi da je Tesla lagala kupce o tome šta dobijaju. Takodje tvrdi da je ovaj način prodaje ilegalan. Žalba konstatuje da je Tesla rutinski propustila “da otkrije potrošačima za dugoročne popravke oštećenja pre isporuke”.

Prema žalbi, Vilijams tvrdi da je otpušten sa posla jer se pobuino zbog tih napravljenih propusta koje je prijavio šefovima.
 Izvor:BGR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here