10 Zanimljivih Google trikova koje treba da isprobate

0
826
Melbourne, Australia - May 23, 2016: Close-up view of Google apps on an Android smartphone, including Chrome, Gmail, Maps.

Spremite se za Google trikove

10 Zanimljivih Google trikova koje treba da isprobate . Google je spremio i malo trikova na svom sajtu za pretragu. Iako niko ne bi pomislio da je to moguće, realnost je drugačija. Pogledajte neke od primera kako možete da se zabavite na početnoj stranici Google pretraživača.

Kako isključiti online status na Instagramu?

  1. Ako na Google pretraživaču ukucate “do a barrel roll” ili “Z or R twise” stranica će se okrenuti.
  2. Ukoliko ukucate “tilt” ili “askew” stranica će početi da se tiltuje (izraz pokupljen sa flipera)
  3. Ako na Google ukucate “Books by…” izlistaće Vam popularne knjige po autorima.
  4. Google očigledno da zna i smisao života. Kada ukucate “answer to life, the universe, and everything”, Google će Vam dati jasan odgovor u broju 42. Rezultat pretraživanja predstavlja Douglas Adamsov Vodič za galvanizaciju Galaksije koja tvrdi da je broj, u stvari, odgovor na život.
  5. Još jedan mali trik je da kada ukucate “blink html” svi sajtovi koji izadju kao rezultat pretrage će trepereti oznaka “HTML”.
  6. Kada ukucate “Google gravity” trebalo bi da početna stranica usled “gravitacije” padne na dno ekrana. (bar kod mene, uspe iz desetog puta)
  7. Da se razumemo “zerg” je rasa insektoidnih vanzemaljaca u popularnoj Starcraft igrici. Baš zbog toga ako ukucate na Google pretraživaču “zerg rush” pojaviće se kružići u koje pucate preko miša.
  8. Ukoliko želite da otvorite task menadžer specijalizovan za Google Chrome, potrebno je samo da pritisnete Shift+Esc.
  9. Ako želite da se podsetite starih dobrih igara sa Atarija, potrebno je samo da u pretraživač ukucate “Play Atari Breakout” i možete da zaigrate ovu popularnu igru sa Atarija
  10. Ako imate na računaru instaliran Google earth, možete ga pokrenuti sa prečice koja je povezana sa Google pretraživačem. Samo pritisnite CTRL + Alt + A i automatski će se pokrenuti google Earth.

Sa sada toliko o malim i zanimljivim trikovima koje je Google spremio. Ukoliko saznam još neke ja ću ih dodati na ovaj spisak.

Izvor: Google

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here