Japanski pronalasci ostavljaju bez daha

0
1030

10 najzabavnijih Japanskih pronalazaka

Japanski pronalasci ostavljaju bez daha. Chindogu je japanska umetnost izmišljanja glupih i beskorisnih uređaja za rešavanje svakodnevnih problema. Bukvalni prevod, “Chindogu” znači dragoceni ili neprocenjivi alat. Da, ovi pronalasci su dobri, ali bi vam verovatno izgledalo prilično glupo da ih koristite u javnosti. Ovde Vam predstavljamo 10 takvih pronalazaka.

Dropbox uštedeo 74 miliona dolara sa svojom infrastrukturom

Japanski pronalasci koji su zaludeli svet

 

  1. Rende za puter

Puter Vam se ne razmazuje lepo na tostu, ovaj Japanski pronalazak će Vam pomoći u tome.

 

2. Kišobran kravata

Evo jednog izuma koji sigurno ne biste nosili u javnosti. Ideja možda samo deluje pametno ali je izuzetno smešno kada vidite kako to izgleda.

3. Tihe karaoke

U Japanu su karaoke tradicija. Ako nemate dobar glas a želite da uživate u karaokama ova stvar je kao stvorena za Vas, mada mislim da bi dobro došla i pojednim Srpskim pevačicama.

4. Kockaste lubenice

Ovo nije samo napravljeno da bi izgledalo čudno i zanimljivo. Veoma je praktično za transport jer može više lubinica da se spakuje u prikolici, recimo.

 

 

5. Slušni aparat

Ako Vam je potreban slušni aparat a ne želite da budete diskretni, već želite da Vas svi vide da koristite slušni aparat. Nema problema, Japanci imaju pravu stvar za Vas. Stavite ovo na uši i videće Vas i iz drugog dela grada.

6. Kišobran za celo telo

Kada imate osećaj da Vam običan kišobran nije dovoljan, koristite ovaj Japanski pronalazak.

7. Štapić za uši na Japanski način

Ako želite da Vaše uši budu temeljno čiste, kupite ovaj Japanski proizvod.

8. Kišobran za cipele

Ovo je idealno za žene koje daju bogatstvo za cipele. Nabacite ove kišobrančiće i Vaše omiljene cipele će ostati suve i po najvećem pljusku.

9. Kamera za snimanje od 360 stepeni

10. Štapići i ventilator

Kada je jelo vrelo a Vi veoma žurite, ovaj pronalazak će vam pomoći. Jednostavno uplaite ventilator i dok jedete vaše jelo se hladi.

 

 

Ovo su samo neki primeri koje možete naći u Japanu.

Izvor:TopBuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here