Ripple saradjuje sa Western Union kompaniji

0
889

Ripple je prava stvar za finansijske institucije

Ripple saradjuje sa Western Union kompanijom. Ripple-jev odnos sa Western Unionom se već mesecima vidi, ali prošle nedelje je Western Union zvanično potvrdio da testira transakcije koristeći Ripple platformu. Direktor Western Uniona Hikmet Ersek izjavio je Bloombergu da je eksperimentisanje sa Ripple deo većeg istraživanja blokchain tehnologije. “Posebno se bavimo procesom poravnanja i optimizacije obrtnog kapitala, takođe u delu regulacije, na delu usaglašenosti sa mogućnostima blokčejna ”

Ripple je objavio sledeće “Mi smo neko vreme testirali različite proizvode sa Western Unionom. Uzbuđeni smo zbog našeg rada na pilot projektu implementacije xRapid-a, koji koristi XRP u tokovima plaćanja. ”

Na svojoj zvaničnoj veb stranici, takodje objašnjava da je xRapid kao rešenje za “davaoce plaćanja i druge finansijske institucije koji žele da minimiziraju troškove likvidnosti i poboljšavaju svoje iskustvo sa kupacima.” XRapid trguje XRP novčićima prema lokalnim valutama gde jeftino i brzo obezbeđuje likvidnost u međunarodnim transferima.

OnePlus 6 našao inspiraciju u modelu Iphone X

Ni Western Union niti Ripple nisu spomenuli da li se testira RippleNet (koji obično ne koristi KSRP tokene za međunarodne prenose). Takođe je nejasno da li će se veza proširiti izvan ove faze testiranja. MoneyGram, još jedna globalna usluga transfera novca, usvojila je xRapid u januaru, što je izazvalo povećanje cena XRP novčića.

Ripple saradjuje sa Western Union , da li je Ripple vodeći put u integraciji finansijskih institucija?

Slanje sredstava preko granica brzo i jeftino je jedan od najčešće navođenih slučajeva za blokčejn tehnologiju, ali većina najvećih svetskih banaka i platnih sistema i dalje su skeptični prema novoj tehnologiji.

Uprkos skepticizmu, međutim, Ripple je navodno uspeo da se preseli u više od sto finansijskih institucija. Međutim, ova brojka je često osporavana. Ripple tvrdi da nije objavio pun listu banaka za koje se pretpostavlja da su uključeni zbog sporazuma o neobjavljivanju. Verujem da će se uskoro ovaj trend brzo proširiti.

Izvor:Finance Magnates

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here