Njujork uvodi zabranu za rudarenje kripto valuta

0
809

Prva zabrana za rudare

Njujork uvodi zabranu za rudarenje kripto valuta. Stanovnicima Plattsburgh, države Njujork je prekipilo. Gradsko veće je u četvrtak uveče odobrilo zabranu od 18 meseci za rudarenja kripto valuta. Privremena zabrana će se koristiti dok se ne ustanovi šta da se uradi sa ovim rudarima koji koriste enormne količine struje.

Većina kripto valuta zahteva proces “rudarenja” u kojem se serveri koriste za rešavanja kompleksne jednačine – računar koji dobije odgovor dobija kripto novčiće. Za ovaj posao treba puno struje, a oni koji su uspešni imaju tendenciju da koriste veliku mrežu rudarskih mašina. Da bi smanjili troškove električne energije, rudari su se doselili u gradove sa jeftinom električnom energijom. Upravo sada se vidi koje troškovi donose za same opštine.

Iskopano je 80 posto svih bitkoina

Na svom najnovijem sastanku gradskog veća, Plattsburgh je razmatrao i doneo odluku da neće biti dozvoljen nikakav novi rudarski rad u narednih 18 meseci. Ta zabrana ne utiče na postojeće operacije. Gradonačelnik Plattsburgha Colin Read kaže za portal Motherboard da njegov grad ima “najjeftiniju električnu energiju na svetu” zahvaljujući njegovoj neposrednoj blizini hidrocentrale. Nacionalni prosek troškova električne energije je nešto više od 10 centi po kilovat-satu a u Plattsburghu, to je samo 4,5 centi. Ali grad je odlučio da ponudi industrijskim kompanijama još bolju stopu od 2 centa po kilovat-satu. I onda su rudari došli u grad.

Njujork uvodi zabranu za rudarenje , rudarenje povećavaća potrošnju struje

Prema ovom portalu Plattsburgh dobija 104 megavata struje mesečno. Ako pređe više od toga, struja mora da se kupi na otvorenom tržištu po značajno višoj ceni. U januaru je Plattsburgh koristio previše električne energije, a računi za sve u gradu su porasli. U nekim slučajevima od 100 do 200 dolara. Iako je to normano da se desi u zimskim mesecima, državna komisija za javne usluge (PSC) zaključila je da je prosečni stanovnik u Plattsburghu u januaru zabiežio povećanje od 10 dolara po računu zbog dve kripto-valutne kompanije. Najveća kompanija Coinmint je u januaru i februaru koristila oko 10 procenata gradske struje.

Lokalni zakonodavci planiraju da rade sa rudarskim kompanijama koje su već prisutne i koriste zabranu za dolazak novih sve dok traje zabrana. U četvrtak, PSC je nadležnim organima za nadležnost stavio na raspolaganje tarife za rudare kripto valute.

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here