Kriminalci ukrali preko 600 servera na Islandu

0
884
Kriminalci ukrali preko 600 servera na Islandu kako bi ih koristili za rudarenje Bitkoina. Associated Press prenosi da je ovo jedna od najvećih kradja koja je zadesila miran Island.

Mining rigovi su moćni računari koji se koriste za rudarenje Bitkoina. 

Iako standardni potrošački računari nisu dovoljno snažni za rudarske zadatke bez dodavanja pristojnih GPU-a, oprema u data centrima je itekako sposobna za rudarenje Bitkoina. Procenjeno je da je ukradena oprema vredna blizu 2 miliona dolara. Dok je 11 osoba uhapšeno u vezi sa tom kradjom- uključujući i radnike obezbeđenja – oprema nije pronadjena. Policija očekuje da će oprema biti brzo pronadjena. Kako izveštava, Visir, na serverima nije bilo podataka. Kripto valute vole način na koji radi Bitkoin

Kriminalci ukrali preko 600 servera, potrebni za rudarenje

Mislim da ovu serveri nisu namenjeni za dalju podaju već za rudarenje neke kriptovalute. Medjutim, ovi serveri troše veliku količinu struje, pa ako se budu koristili na Island vrlo brzo će biti pronadjeni.

Islandska klima i pristup obnovljivim izvorima energije učinili su ovu zemlju idealnu za data centre jer je i struja najjeftinija u Evropi. Ovo je veoma popularan poslovni model na Islandu. 

Izvor:Appy-geek

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here