Spilberg protiv Netflix-a i ostalih striming servisa

0
854

Spilberg misli da Netflix filmovi ne zaslužuju Oskara

Spilberg protiv Netflix-a. Stiven Spilberg smatra da bi originalni filmovi iz platformi za strimovanje, uključujući Netflix i Hulu, ne bi trebalo da budu kvalifikovani da postanu nominovani i potencijalno osvajaju Oskare.

U intervjuu za ITV News , režiser govorio o gigantima poput Netflix-a. O tome kako snimaju svoje filmove i kako to utiče na filmsku industriji. Po Spilbergovom gledištu, pošto se ovi filmovi gledaju preko televizije ili kompjutera, oni bi trebali da budu nominovani samo za Emi nagrade.

“Ali, zapravo, kada pravite film za televiziju, vi ste napravili TV film”, rekao je Spilberg, govoreći o filmovima iz streaming servisa. “Vi sigurno, ako je film dobar zaslužujete nagradu Emi, ali ne i Oskara. Ne verujem filmova koji su samo prikazani u nekoliko bioskopa i to nešto više od nedelju dana ,da treba da se kvalifikuju za nominaciju Oskara. ”

Spilberg štiti indie filmske studije

Na drugom mestu u intervjuu, Spilberg se dotakao kako Netflix i ostali streaming servisi utiču na filmsku industriju. Režiser razmišlja o manjim indie filmskim studijima koji su umesto toga koristili Netflix, Hulu i Amazon.

“Mnogo studija danas bi se radije upustili u snimanje velikih filmova i očekivali veliku zaradu na biskopskim blagajnama nego rizikovali sa manjim filmovima”, rekao je Spilberg.  “Ti mali filmovi po nekoj rutini odlaze na Amazon, Hulu i Netflix.”

Internet of Things – Da li budućnost bezbedna?

Nedavno je Netflix-ov film Mudbound dobio tri nominacije za Oskara, uključujući i jednu za najbolju sporednu glumicu. Rachel Morrison je takođe postala prva žena koja je nominovana za najbolju kinematografiju za svoj rad na Mudbound-u.

U međuvremenu, Spilbergov najnoviji film je spreman da otvori vrata bioskopima 29. marta. Da li je ovaj potez Spilberga bilo samo skretanje paznje na sebe i mala promocija za njegov novi film ,ostaje da se vidi. Ja lično mislim da je on jedan od najboljih ikada i da mu to nije potrebno

Izvor:IGN

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here