Serija Gospodari prstenova će biti najskuplja na svetu

0
1196

Gospodari prstenova dolaze u novoj seriji

Serija Gospodari prstenova će biti najskuplja na svetu. Iako smo svedoci da serije postaju sve ekskluzivnije i da se u njih sve više ulaže izgleda da je Amazon spreman da pomeri granice. Kompanije koje pružaju onlajn striming usluge maksimalno se bore da bi dobili što više pretplatnika. Zbog toga nismo naročito iznenađeni što smo saznali da Amazon troši novac za globalna TV prava za serijal Gospodari Prstenova. U saopštenju za javnost prošle jeseni, Amazon je potvrdio da će proizvoditi višesezonsku TV seriju zasnovanu na ovim knjigama, ali bilo kakvi detalji o ovoj seriji bili su nedostupni. To se promenilo krajem prošle nedelje zahvaljujući izveštaju novinarske agencije Reutersa.

Prema njihovom izveštaju, Amazon je ponudio 250 miliona dolara za autorska prava, ali bi troškovi mogli da odu do 500 miliona dolara ili više za proizvodnju i marketing tokom dve sezone koliko je trenutno planirano da se radi.Ovi podatci koje je izneo Rojtersa su tačni, serija Gospodari prstenova bi mogla biti najskuplja TV serija ikada napravljena.

Serija Gospodari prstenova će koštati 500 miliona dolara

Ideja o trošenju pola milijarde dolara na TV seriju koja se može sastojati samo od dve sezone je zapanjujuća. Samo za dodatni sadržaj, filmska triologija Lord of the Rings (Družina prstena, Dve kule, Povratak kralja) košta 281 miliona dolara za proizvodnju, pre nego što se uzme u obzir reklama i celokupan marketing. Amazonova nova serija izgleda da bi lako mogla da duplira ove troskove. Naročito ako se završi dobijanjem dodatnih sezona.

Amazon priprema seriju Konan Varvarin

Prirodno poređenje serija Gospodari prstenova, koje će se održati pre događaja “Društvo prstena”, je odgovor na HBO seriju Game of Thrones. HBO je u šesti sezoni potrošio 100 miliona dolara na svoju epsku fantaziju, koja je bila najskuplja za ovu mrežu do danas. Osma sezona će biti i najskuplja a imaće samo 6 epizoda.

Još uvek ne znamo mnogo o planovima Amazona za ovaj legendarni naslov, ali je jasno da se Bezos i kompanija nadaju velikom uspehu ove serije. Amazon će trebati mnogo pretplatnika da bi nadoknadio planiranih 500 miliona dolara. Znajući njihove poslovne modele, verujem da će to zaraditi. Uz tu činjenicu ide i ogroman broj fanova ovog filmskog spektakla. Izgleda da ovde neće biti greške. Sačekajmo…

Izvor:BGR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here