Netflix ulaše ogroman novac u originalni sadržaj

0
1027

Netflix sprema planove za novi sadržaj

Netflix ulaše ogroman novac u originalni sadržaj. Netflix ne samo da troši više novca na originalni sadržaj ( koji nije sportski ) nego bilo koji drugi striming provajder, već troši više i od mnogih tradicionalnih TV medijskih kompanija. U 2017. godini, Netflix je potrošio 6,3 milijarde dolara na novi sadržaj. To ih stavlja rame uz rame sa Time Warnerom (8 milijardi dolara), Fox (8 milijardi dolara) i Dizni (7,8 milijardi dolara). Radi se o ciframa za nesportske programe, znači samo serije i filmovi.

Metal Gear Survive dolazi sa jednim slotom za snimanje

Kao lider u ovoj oblasti se pojavljuje NBC Universal koji posluje preko 10 mreža. Najviše troši na ne-sportske programe a to je 10,2 milijardi.

Troškovi Netflixa su veći od Viacom-a (koji poseduje Nickelodeon i MTV), Amazona i CBS-a, kao i novije video učesnike poput Apple i Facebook-a, koji troše oko milijardu dolara godišnje za video sadržaje. Netflix, u međuvremenu, planira povećanje tog budžeta na 8 milijardi dolara u 2018. godini, jer radi na popunjavanju svoje biblioteke tako da na njihovoj platformi uvek ima polovino svog originalnog sadržaja.

Naravno, upoređivanje samo ne-sportskih sadržaja je manje bitno jer su sportovi najskuplji i najpopularniji. Dizni, koji poseduje ESPN, prošle godine potrošio je samo 5,8 milijardi dolara na sportski sadržaj. Fox je potrošio skoro 5 milijardi dolara. Očekujem dosta novih i dobrih serija.

Izvor: Recode

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here