Luk Beson optužen za silovanje

0
1241

Još jedan reditelj optužen za silovanje

Luk Beson optužen za silovanje. Juče je Francuska radio stanica Evropa 1 objavila da su vlasti u Parizu otvorile istragu protiv francuskog filmskog reditelja Luka Bessona, nakon što im je glumica rekla da je silovao prethodne noći.

Luk Beson

Prema žalbi, glumica kaže da je srela Besson u četvrtak uveče u hotelu Bristol u Parizu, kad je Filmski festival u Kanu bio završen. Ona kaže da je sa rediteljem popila šoljicu čaja i da se nakon toga onesvestila. Kada je došla svesti shvatila je da je silovana. Kaže da je reditelj ostavio novac za nju pre odlaska. Glumica takođe tvrdi i da je ranije bila u intimnim odnosima sa Besonom dve godine, ali je osećala pritisak zbog profesionalnih obaveza.

U izjavi za AFP , Bessonov advokat kaže da reditelj “kategorički poriče ove optuzbe “, a da je glumica “neko koga veoma dobro poznaje, prema kome se nikada nije ponašao neadekvatno”.

Reditelj filmova kao što su Peti Element, Lusi, a nedavno i Valerijan i Grad hiljadu planeta, Besson ima istoriju upoznavanja mlađih glumica. Počeo je da se zabavlja sa svojom drugom suprugom, Maivenn Le Besco 1991. godine. Ona je tada imala 15 godina. Dve godine kasnije dobili su ćerku. Le Besco je napomenula da je Bessonov film Leon: The Professional iz 1994. delimično bio inspirisan njihovom vezom. Roditelji Natali Portman koja je tada imala 11 godina zahtevali su da se ne smija pojedine scene zbog neadekvatnog sadržaja.

Luk Beson optužen za silovanje ali nije jedini

Glumice su odlučile da progovore o ovim slučajevima. Očigledno da je to svakodnevna pojava u Holivudu ali se glumice retko odlučuju da slučaj prijave policiji. Tu je Hari Vajnštajn koga su osudile kolege. Ali pored njega tu je i Kevin Spejsi i Bil Kozbi koji je optužen za preko 30 silovanja. Pojedine glumice očigledno da moraju da ćute kako zbog posla tako i zbog sramote koje nose u sebi a nisu krive nizašta. 

Ovakvim monstrumima treba stati na put. Cenim ga kao reditelja ali ako je ovo stvarno uradio zaslužuje da trune u zatvoru.

Izvor:Verge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here