Black Panther prvi film u bioskopima u Saudijskoj Arabiji

0
1051

Ponovo rade bioskopi u Saudisjkoj Arabiji

Black Panther prvi film u bioskopima u Saudijskoj Arabiji. Marvelov Black Panther će biti prvi film prikazan u Saudijskim bioskopima posle 35 godina. The Guardian izveštava da će film biti prikazan 18. aprila na gala premijeri u Rijadu. Saudijska Arabija je zabranila prikazivanje filmova u bioskopima pre 35 godina zbog religioznih razloga. Odluka o prekidanju zabrane donesena je u decembru 2017. godine. Sonijev The Emoji film je prikazan u zemlji početkom ove godine zajedno sa drugim animiranim filmovima, ali su se ove projekcije odvijale u državnom kulturnom centru, a ne u bioskopima koji će biti domaćini Crnom Panteru.

Black Panther obara rekorde


Black Panther prvi film i obara rekorde

Black Panther dominira u bioskopima od premijere 16. februara, a film je prešao milijardu dolara zarade u martu. Premijera filma ,18. aprila biće održana u prvom amaterskom bioskopu AMC-a, izgrađenom u finansijskom okrugu Kralja Abdullaha. Zgrada je prvobitno bila namenjena simfonijskoj sali, tako da će u njihovom bioskopu biti 500 kožnih sedišta i ima par balkonskih nivoa. “Mislimo da će to biti najlepši filmski bioskop na svetu”, rekao je izvršni direktor AMC-a Adam Aron.

Bioskopi AMC planiraju brzo da reaguju nakon skidanja zabrane. Los Angeles Times izveštava da AMC planira da otvoriti do 100 pozorišta u 25 različitih gradova u Saudijskoj Arabiji do 2030. godine.

Izvor:TNW

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here