Zašto treba učiti JavaScript programski jezik (4 razloga)

0
1199

JavaScript i dalje najpopularniji programski jezik

Zašto treba učiti JavaScript programski jezik (4 razloga). Javascript nije vaš običan programski jezik. Kao prvo, to je stari programski jezik u svetu kodiranja – stvorena davne 1995.Za referencu, to je bila godina kada je Hilari Klinton bila prva dama. Ali dok je sve zaboravljeno iz te 1995, Javascript ostaje medju 5 najpopularnijih jezika za učenje programiranja, više od 20 godina kasnije.

Zašto treba učiti JavaScript – evo nekih razloga

Ako ste novi u svetu programiranja, u potrazi za promenu karijere, evo zašto je Javascript i dalje odličan jezik za učenje 2018:

1. Java je tu gde je novac

Prema Paiscale-u, prosečni Java developer moće ima prosečnu platu od više od 73000 dolara godišnje u Americi. I uzimajući u obzir ako posedujete dobro znanje ovog programskog jezika, sigurno ćete zaraditi i više.

2. Potražnja za JavaScriptom je ogromna

Postoji veliki broj različitih uloga za JavaScript programera – programer, veb developer, Veb programer, developer – i oni su dosledno ogromni u potražnji širom sveta.Od velikih javnih preduzeća do dvostrukih startupa u nečijoj garaži, svima je potreban JavaScript programer. Ali možda se pitate: Ko zapravo koristi JavaScript? Oh, baš kao Netflix, Amazon i Google i skoro sve ostale velike tehnološke kompanije.

3.JavaScript je besplatna

JavScripta je open source i slobodna je za korišćenje.

4.Javascript se lako uči i svestrana je

Možda je najbolja vest o tome da je JavaScript lak za učenje (za kodni jezik) i super svestran.Koristi se za izradu sajtova, aplikacija, front-end servera, back-end servera, igara, online chat alata i još mnogo toga.To je poželjan jezik za širenje novih tehnologija poput Interneta stvari i ima moćan, fleksibilan API.

Najveći SSD ima 100TB a proizvodi ga Nimbus

Možete se uroniti i sami početi da istražujete JavaScript, ali najbolji način da naučite osnove se tačno ne može reći.U današnje vreme postoji dosta kurseva kako u učionicama tako i onlajn, dosta besplatnih tutorijala i knjiga.Na Vama je samo da odvojite vreme za učenje JavaScripta i to radite konstanto,svaki dan barem po malo i znajte da ako ga je neko naučio da možete i Vi da ga naučite.

Ja ću se u skorije vreme potruditi da ovde naprim veliki tutorijal za ucenje JavaScripta.

Izvor:Appy-geek

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here