Rudarenje preko pretraživača se može zaustaviti

0
965

5 načina da zaustavite rudarenje u Vašem pretraživaču

Rudarenje preko pretraživača se može zaustaviti . Kripto valute su digitalne ili virtuelne valute koje koriste kodiranje radi sigurnosti. Pošto su anonimne i decentralizovane u prirodi, mogu se koristiti za plaćanja koja vlada ne može pratiti. Kako je kripto-mining postao popularan, vlasnici interner sajtova sada koriste kripto mining skripte da koriste moć CPU-a posetilaca za zaradu profita. Ovo je takođe inspirisalo neke programere da izrađuju metode za blokiranje kripto rudarenja u internet pretraživaču pomoću različitih metoda.

Njujork uvodi zabranu za rudarenje kripto valuta

Pirate Bay, najtraženiji torent sajt na svetu, nedavno je testirao Monero rudarenje na svoj web stranici. Taj torent sajt je priznao da će u budućnosti možda koristi rudarenje za odrćavanje veb stranice. Posle toga su usledili drugi izveštaji slične prirode.

Ništa novo

Ova praksa nije nova, ali Pirate Bay je prva popularna veb stranica koja koristi rudarenje javno. Ovo je takođe podstaklo etičku debatu.

Međutim, bio sam iznenađen kada sam primetio da mnogi korisnici koji su komentarisali ovaj članak na Fejsbuku nisu imali ništa pprotiv da na njihovom omiljenom vebsajtu daju svoju CPU snagu kako bi zaradili prihod a sve to zbog činjenice da torent sajtovi baš nemaju mnogo oglašivača.

Rudarenje preko pretraživača – Kako saznati da li Vaš PC tajno rudari kripto valute

Pored ransomvare, bitware mining malwaru se povećava popularnosti eksponencijalnom brzinom. U slučaju da je krivac neki veb sajt koji koristi vaš veb pretraživač za kripto novčiće, to možete lako primetiti.


Korisnici sajta Pirate Bay primetili su rudarenje zbog ogromnog povećanja u CPU-u kada se poseti ova veb lokacija. Takođe možete da koristite istu tehniku da biste videli da li određena veb lokacija preopterećuje vaš procesor i zarađuje vlasniku sajta novac. U slučaju da se većina kartica pregledača zatvori, a nijedna aplikacija ne radi, postoje šanse da postanete cilj takve rudarske kampanje.

Kako blokirati rudarenje u internet pretraživaču?

Većina veb stranica koje su slične prirode kao Pirate Bay koriste novu uslugu pod nazivom Coin Hive za kripto rudarenje. Postoji nekoliko jednostavnih načina da blokirate takve aktivnosti

1.Koristite No Coin ekstenziju za Chrome

Instaliranje Chrome ekstenzije je najjednostavniji način zaustavljanja kopanja kripto valuta u veb pretraživaču.Ovo je jedno od boljih rešenja.


Čim posetite svaku veb stranicu, No Coin će otkriti i pokazati da li se takva aktivnost odvija. Videćete crveni simbol kao što je prikazano na slici iznad.

2.Koristite Chrome ekstenziju minerBlock

Kao i No Coin , dodatak minerBlock je još jedan open source alat koji se može koristiti za blokiranje rudarenje kripto valuta u veb pretraživaču.

Evo kako je izgledalo obaveštenje o minerblock-u kada sam posetio veb lokaciju Coin Hive

3.Ručno blokiranje

Ovo je ručni način blokiranja određenih domena za koje znate da se bave veb rudarenjem. Zbog takvog blokiranja, vaš pretraživač neće moći da se poveže sa ovim domenima. Mi možemo urediti datoteku tog sajta i preusmeriti je na 0.0.0.0.
U Linuxu, morate otvoriti datoteku tog sajta tako što ćete pokrenuti sledeću naredbu i dodati 0.0.0.0 coin-hive.com na kraj dokumenta:

U Linuxu pokrenite sledeću komandu:

Za Windovs pređite na C: \ Windows \ Sistem32 \ drivers \ etc i uredite hosts dokument kako biste dodali 0.0.0.0 coin-hive.com na kraju.

Imajte na umu da ova promena blokira skripte rudarenja koje hostuje coin-hive.com. U slučaju da nađete druge domene skripta za rudarenje, možete ih dodati dalje na sledećoj liniji.

4.Ad blocker

Dodaci za blokiranje oglasa kao što je AdBlock mogu vam pomoći da blokirate rudarenje kripto valuta. U zavisnosti od vašeg veb pretraživača, možete pronaći odgovarajuća podešavanja za blokiranje određenih domena. Na primer, u Chrome-u, za AdBlock, idite do liste ekstenzija i pronađite AdBlock. Tamo potražite Prilagođavanje> Blokirajte oglas svojim URL-jem. Zatim dodajte sledeći tekst u tekstualno polje

https://coin-hive.com/lib/coinhive.min.js

Ovako se radi kada se blokira sajt CoinHive

5.Dodatak No Script za pretraživač Firefox

Za Firefox, možete koristiti JavaScript-blokiranje proširenja kao što je NoScript. Pre nego što ga upotrebite za blokiranje rudarenja u veb pretraživaču, imajte na umu da je prilično agresivan i da može prekinuti veliki broj veb stranica jer onemogućava sve skripte koje se pokreću na stranicama. Ako koristite Tor Broeser, već biste već znali o NoScript-u i njegovoj upotrebi. Možete koristiti bilo koji od ovih metoda kako biste se oslobodili kriptocutne rudarenja u veb pretraživaču.

Izvor: TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here