Kako zaštititi YouTube nalog od hakera

0
1377

Kako zaštititi YouTube nalog od hakera ? Ako ste na YouTube-u napravili kanal sa dosta pretplatnika i sa odličnim sadržajem, mogli biste da budete na meti hakera. Postoji nekoliko načina da povećate bezbednost na YouTube-u pre nego što bude prekasno. Evo šta treba da znate.

Pročitajte još : Šta je dvostruka autentifikacija?

Prvo što treba da uradite je da podesite verifikaciju u dva koraka (dvostruka verifikacija). Na taj način, ako neko i dodje u posed Vaše lozinke, neće moći da pristupi Vašem nalogu sve dok nema pristup Vašem mobilnom telefonu.

Veoma je bitno da postavite Vaš broj telefona za oporavak, tako da ako Vam nalog bude zaključan, možete da ga povratite brzo i lako.

Jaka lozinka – veća bezbednost

Veoma je bitno da imate jaku lozinku. Prilikom odabira lozinke, obavezno koristite kombinaciju brojeva, znakova interpunkcije i velikim i malim slovima. Takodje je bitno da Vaša lozinka bude što duža.

Lozinku menjajte na nekoliko meseci ili odaberite dobar menadžer lozinki. Izbegavajte da YouTube nalog delite sa više osoba.

Čuvajte se phishing-a

Čuvajte se i phisinga. Nemojte olako nasedati na mejlove gde Vam se traže poverljive informacije ili lozinke. Proverite i URL stranice na koju Vas vodi. Dovoljan je i trenutak nepažnje da biste ostali bez svog kanala i klipova. Phising mejlovi znaju da izgledaju dosta verodostojno i profesionalno, zato OPREZ.

Izvor: LifeHacker

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here