Kako uključiti ili isključiti adblock na Google Chrome pretraživaču

0
9013

Kako uključiti ili isključiti adblock na Google Chrome pretraživaču . Ove godine, Google Chrome je dobio mogućnost da blokira oglase u samom pretraživaču. Chrome automatski onemogućuje dosadne oglase sa veb lokacija koje se ne drže Better Ads standarda.

AdBlock

Treba napomenuti da je Chrome-ov dodatak za blokiranje reklama konkurent sadašnjem AdBlock-eru. Dobra stvar za korisnike je da je ova mogućnost već aktivirana i korisnici nemaju potrebu da je samostalno aktiviraju. Takodje nema potrebe za instaliranjem, a blokiranje dosadnih reklama se odvija bez interakcije korisnika. 

Medjutim, verovatno će biti i trenutaka kada će Chrome-ov blokator reklama ometati normalno učitavanje sajta, jer je to loša karakteristika alata za blokiranje reklama. Ta situacija može dovesti do degradiranja korisničkog iskustva i prikazivanja greške na veb sajtovima. U takvim situacijama možda ćete poželeti da isključite blokator reklama ugradjen na Vašem Google Chorme pretraživaču. 

Kako uključiti ili isključiti adblock na Google Chrome pretraživaču

Kao jedini nedostatak ili (nekome) prednost, ovog blokatora reklama moram da navedem to da ga je nemoguće potpuno isključiti. Oglasi se mogu omogućiti ili onemogućiti na osnovu sajta. 

Evo na koji način to možete uraditi

  1. U Google Chrome pretraživaču otvorite sajt na kome želite da omogućite/onemogućite reklame
  2. Nakon toga, u traci gde je ispisana adresa veb sajta kliknite na zeleni katanac ili info dugme.
  3. Zatim kliknite na Site settings
Foto : fossbytes.com

4. Skrolujte dole dok ne naidjete na opciju Ads.
5. U padajućem meniju izaberite
Allow (dozvoljene reklame) ili Block (blokirane reklame)

Samo da napomenem još jednom, ovo podešavanje se odnosi na odredjeni sajt a ne na sve sajtove koje posećujete. 

E sad, nije baš preporučljivo blokiranje oglasa na sajtovim, osim ako ti nije baš neophodno. Oglasi su jedan od glavnih izvora prihoda sajtova ( većini i jedini izvor prihoda). Naravno, postoji dosta sajtova koji prelaze sve moguće granice sa reklama. Tu najviše mislim na dosadne pop-up reklame koje neprestano iskaču. Na kraju izbor je na Vama.

Izvor: Fossbytes.com

.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here