Kako puniti bateriju na Iphone telefonu

0
892

Kako puniti bateriju na Iphone telefonu . O punjenju baterije na mobilnim telefonima i laptopovima postoji dosta dilema i nedoumica. Internet je pun raznih saveta i tutorijala na koji način treba da punite baterija kako bi one što duže trajale. Ovde Vam dajemo 5 saveta (koje smo takodje našli na internetu) , na koji način da punite Iphone  telefone.

  1. Nemojte puniti telefon do 100 %

Većina korisnika mobilnih telefona misli da je potrebno napuniti bateriju na maksimalnih 100%. To zapravo nije tačno. Na taj način možete oštetiti bateriju mobilnog telefona. Takvim punjenjem, jednostavno smanjujete vek trajanja Vaše baterije. Najbolje bi bilo da dopunjujete telefon u kraćim intervalima tokom dana.

2. Kada punite mobilni telefon skiniti futrolu

Normalna stvar je da se Iphone malo zagreva kada se puni. Medjutim, loša je stvar što sprečavate disfunkciju ove toplote tako što držite telefon u futroli tokom punjenja. Skiniti futrolu ili silikonsku zaštitu dok punite Vaš Iphone.

3. Dopunite Vaš Iphone na oko 50%

Iako ne koristite telefon, preporučljivo je da ga ne ostavite potpuno praznog ili punog.  Gledajte da telefon dopunjujete na najmanje 50%.

4. Koristite samo originalni punjač

Možda Vam se učini kao dobra ideja da kupite jeftini zamenski punjač za Vaš iPhone. Dobro razmislite pre nego što to uradite. Mnogi od tih punjača nemaju ugradjenu zaštitu od većeg napona koji može da se desi i da Vam tada ošteti telefon.

5. Nemojte izlagati telefon toploti dok je na punjaču

Toplota je najveći neprijatelj baterija Iphone telefona. Zbog toga izbegavajte punjenje telefona pored nekog grejnog tela. Nemojte da telefon bude izložen suncu dok se puni. Ni to nije preporučljivo.

Ovo je još jedan u nizu tekstova o punjenju mobilnih telefona. Možda ovi saveti nekom pomognu da im baterija ostane što duže u dobrom stanju. Kako puniti bateriju na Iphone telefonu. Šta da Vam kažem osim da probate ove savete

Izvor: TopBuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here