Kako otključati developer mod na Pixel telefonu

0
928

Kako otključati developer mod na Pixel telefonu . Ako ste ikada želeli da prevazidjete osnove svog Android sistema, onda je developer mod ono što treba da isprobate. Otključavajući ga, možete da promenite način na koji će pojedini delovi Androida da izgledaju. Takodje možete da povežete ADB sa računarom i još mnogo, mnogo toga…

Developer mod na Androidu

Otključavanje sakrivenog menija “Developer mode” je nešto drugačije od prethodnih Android verzija zbog novog interfejsa u Androidu P, ali nije previše drugačije. Na ovaj način možete otključati ovaj mod na Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL. Verovatno će se ovako uključivati i na većini telefona koji budu imali Android P sistem.

Prvi korak

Otvorite prvo “SETINGS”,
nakon toga dodirnite “SYSTEM”
na sledećoj stranici tapnite na “ADVANCED”
pa nakon toga na opciju “ABOUT PHONE”

Drugi korak

Zatim ponovo dodirnite “ADVANCED“, a zatim brzo dodirnite najmanje 7 puta na “Build number” na dnu kako biste omogućili meni “Developer options“. 

Ako dobijete poruku: “You are now a developer!” uspešno ste otključali opciju “developer mode”.

Treći korak

Kada nakon otključavanja developer moda udjete u developer meni imaćete dosta stvari da istražujete. 

Opcija “OEM unlocking” vam omogućava da započnete proces otključavanja vašeg bootloadera ako već nije otključan.
Novi “Feature flags” meni vam omogućava da se vratite u neki meni koji je stilski odradjen za Oreo verziju Androida. Takođe možete pronaći i Oreov  meni za bateriju koji se krije u okviru ove funkcije.

Budite obazrivi i zapamtite kako ste prilagodili podešavanja da biste mogli kasnije da ih vratite ako Vam se ne budu dopadali.
Ukoliko želite da vratite sve napravljene izmene iz “developer” opcije, jednostavno promenite “developer mode” iz uključeno u isključeno i sve postavke će biti vraćene na standardno podešavalje pre uključivanja. 

Nadam se da sam Vam pomogao u otrivanju nekih novih opcija u Android sistemu.

Izvor: Top Buzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here