Kako koristiti Instagram na najbolji način

0
1550

Kako koristiti Instagram na najbolji način . Ako volite da se slikati i da te slike potom delite sa svojim prijateljima i porodicom, onda je Instagram pravo mesto za Vas. Instagram je trenutno najpopularnija društvena mreža za razmenu fotografija. Na ovoj platformi možete uredjivati fotografije, dodavati i uklanjati razne filtere, preuzimati fotografije, povećati saobraćaj na Vašoj internet stranici i još mnogo toga. Ovi saveti, koji slede, su jednako dobri i za početnike a i za profesionalce. 

Instagram

Da napomenem samo da Instagram raste velikom brzinom. Pojedinci i kompanije sve više koriste ovu socijalnu mrežu kako bi reklamirali svoje proizvode i povećali svoju publiku. Ovde ćete videti neke trikove za Instagram koji će Vam sigurno pomoći. 

Napomena : Izbegavajte korišćenje aplikcija za Instagram koje nisu oficijalne i koje zahtvaju Vaše korisničko ime i lozinku. 

Instagram trikovi

1. Kako preuzeti slike i klipove sa Instagrama

Ako Vam je komplikovano preuzimanje slika i video klipova sa Instagrama, onda ja imam odlično rešenje za Vas. Jednostavno posetite stranicu
Insta-downloader.net Ovo je nova i brzo rastuća internet stranica. Preuzimanje slike ili video klipa sa Instagram se radi na sledeći način

– Prvo kliknite na sliku koju želite da preuzmete
– Nakon toga kliknite na tri tačke koje se nalaze odmah pored mesta gde pišete komentar na slici
– Zatim kliknite na kopiraj vezu
– Posetite potom stranicu insta-downloader.net i kopirajte link u polje
– Kliknite na preuzimanje slike i to je to 

Posetite ovaj sajt ukoliko poželite da preuzmete neke fotografije koje vam se svidjaju.

2. Objavite slike na Instagram preko kompjutera

Ako koristite kameru mobilnog telefona za slikanje i objavljivanje tih slika na Instagram, onda je ovaj savet beskoristan za Vas. Samo u slučaju da ste profesionalni fotograf ili da održavate profile u nekoj medijskoj komapniji, rad na kompjuteru bi Vam dosta značio. Instagramu se može pristupiti i preko internet pretraživača ali nažalost ne može se objaviti slika. Isto važi i za Instagramovu aplikaciju za Windows 10. 

Jedina mogućnost da objavite sliku na Instagram sa računara je da ekran bude osetljiv na dodir i da ima zadnju kameru i naravno Windows 10 po mogućnosti. Ako baš želite da objavljujete slike na Instagram sa računara onda je najbolje da instalirate neki Android emulator kao što je BlueStack i da na taj način koristite ovu platformu. 

3. Kako deliti (šerovati) sliku na Instagramu

 Za razliku od Fejsbuka i Tvitera, Instagram Vam ne dozvolja da podelite (šerujete) slike koje vam se dopadaju. Ovo una da bude prilično frustrirajuće. Da biste šerovali sliku sa Instagrama morate da koristite aplikaciju pod imenom Repost. Imajte na umu da ovaj Instagram trik ne radi na privatnim profilima, što ima smisla. 

Aplikacija je dostupna za iOS i Android operativni sistem

4. Kako da uredite (editujete) slike na Instagramu

Instagram ima sjajan izbor filtera koji Vam pomaže da poboljšate Vaše fotografije. Možda ćete poželeti da uredite slike u Instagram editoru kako bi ih postavili na neku drugu društvenu mrežu. Evo na koji način to možete da uradite.

Prvo što je potrebno da uradite je da uključite opciju Save Original Photos.
Ovu opciju ćete pronaći tako što ćete dodirnuti ikonicu zupčanika na Vašem profilu. Nakon toga je potrebno da uključite režim letenja ( Airplane mode ). Na Android platformi se režim letenja aktivira u notifikacija (povlačenjem na dole) a na iOS-u se isto nalazi u notifikacijama (povlačenjem na gore). 

Sada možete slobodno da editujete sliku koju želite. Iz razloga što je režim letenja aktiviran, slika neće moći da se postavi na Instagram ali će se naći sačuvana u Vašoj galeriji. 

5. Postavite više slika odjednom na Instagramu

Jedna od najvažnijih stvari na Instagramu je dodavanje više fotografija odjednom. To na samom početku Instagrama nije bilo moguće. Možete dodati do 10 fotografija odjednom.

Da biste to uradili, jednostavno kliknite znak plus da biste dodali novu fotografiju. Izaberite prvu sliku i dodirnite ikonu Select Multiple.

Nakon toga odaberite fotografije koje želite da objavite. Dodirnite dugme dalje, odaberite željene efekte i to je to. 

6. Preuzmite Instagram slike u punoj veličini

Veličina slike koja Vam se prikazuje u aplikaciji ili na internet stranici Instagrama nije originalna. Možete da preuzmete originalnu sliku uz pomoć odličnog Instagram trika. 

Kako da preuzmete sliku u punoj veličini sa Instagrama. Evo odgovora

Da biste preuzeli sliku u punoj veličini, potrebno je da otvorite sliku na Instagramu u Vašem internet pretraživaču. Sada je potrebno da izbrišete deo URL adrese te slike. Recimo da je ovo ta URL adresa

https://www.instagram.com/p/BpB3vLjA4QC/?hl=sr&taken-by=sveotehnici

Potrebno je da obrišete sve od znaka pitanja pa do kraja da bi dobili 

https://www.instagram.com/p/BpB3vLjA4QC/

Na ovaj URL je potrebno da dodate ovaj nastavak 

media/?Size=l

Dakle URL adresa posle ovog nastavka treba da izgleda ovako

https://www.instagram.com/p/BpB3vLjA4QC/media/?Size=l

Na ovaj način će se otvoriti u pretraživaču slika u punoj veličini koju možete da snimite jednostavnim desnim klikom na nju pa na Save image.

7. Pretvorite Instagram slike u ASCII umetnost

Iz nekog nepoznatog razloga, Instagram štedi ASCII tekst verziju slike na svojim serverima. Pomoću jednostavnog Instagram trika u Vašem pretraživaču možete videti i tu verziju. Da biste to uradili, nakon otvaranja slike u punoj veličini (kako je objašnjeno u tekstu iznad) , potrebno je da dodate .txt na URL adresu da biste dobili jednostavnu ASCII tekst veriju slike. 

Umesto .txt, možete dodati .html da biste dobili obojeni ASCII HTML.

8. Dodajte haštag kasnije

Ako imate naviku da sa Instagram aplikacije delite slike i na druge društvene mreže onda imam jedan predlog za Vas. Najbolje je da oznake za sliku (haštag) dodate kasnije. 

9. Na Instagramu uporedite filtriranu i originalnu sliku

Vrlo često ljudi zaborave kako izgleda originalna slika dok je prebacuju iz filtera u filter na Instagramu. Ovo je najjednostavniji način da upropastite prelepu sliku. Tu situaciju lako možete da izbegnete uporedjivajući filtriranu i nefiltriranu sliku u realnom vremenu

Da biste to uradili, nakon što ste primenili odredjene promene na slici, potrebno je da je pritisnete i zadržite. Na taj način, Instagram će Vam pokazati originalnu sliku i tada čete moći da vidite kako ona izgleda u originalu.

10. Uključite notifikacije na Instagramu

Kada je Instagram prvi put pokrenut, algoritam za sortiranje novih objava Vaših prijatelja je bio loš. Mnogima se nije dopao. Prvobitna zamisao je bila da se objavljuju na početku najnovije slike. Na taj način, dosta puta niste bili u mogućnosti da vidite fotografije Vaših prijatelja.

Već sada, postoji opcija Turn on Post Notifications koja će Vam pomoći da uvek budete obavešteni kada neko Vaš blizak objavi novu fotografiju. Aktivirajte ovu opciju tako što ćete na profilu osobe čije objave želite da pratite kliknete na tri tačke (…) a koja se nalazi u gornjem desnom uglu. Potom kliknite na Turn on Post Notifications i to je to. 

Mislim da sam Vam barem malo pomogao kako koristiti Instagram

Izvor: Topbuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here