Kako isključiti lokaciju na telefonu

0
2067

Kako da iskljucim lokaciju na mobilnom telefonu

Kako isključiti lokaciju na telefonu. Postoji često kompromis između privatnosti i praktičnosti kada je u pitanju tehnologija. Mora da napravimo paralelu izmedju privatnosti koja je lično Vaša i praktičnosti da Vas neli internet servis obaveštava o mestima u Vašoj blizini.


Kako radi lokacija na Android telefonu ?

Prvi put kada upalite Android uređaj, bićete upitani da li želite da delite podatke o lokaciji. Ako potvrdite, onda Google automatski dodaje vaše kretanje u svoju istoriju lokacija, koju možete pogledati u odeljku Timeline na Google nalogu. Kako Google ističe, istorija lokacija “Vam daje korisne informacije – na primer, automatsko predviđanje kretanja ili poboljšane rezultate pretraga – tako što ćete kreirati privatnu mapu gde ćete ići sa vašim prijavljenim uređajima.”

Zarada na internetu za početnike

Ako je mapa privatna, u čemu je problem?

Nisam rekao da je problem. Ali nije svakom ugodno da zna da se svaki njegov korak prati. Ako izgubite Vaš Android uredjaj neko će imati uvid u Vaše kretanje. Da ste provalnik, zar ne bi bilo sjajno da zanet gde neko živi i još znate kada odlazi na posao i kada se vraća sa posla.

Takođe je moguće da se podaci o Vašem kretanju mogu jednog dana koristiti protiv vas na sudu. I naravno, postoje ljudi koji žele da maksimalno sačuvaju privatnost, barem u onoj dozi koliko je to moguće.

Koji su nedostatci isključivanja lokacije

Definitivno je da ćete izgubite neke dobre stvari koje donosi uključena lokacija. Jedna od glavnih stvari je kada izgubite telefon, nećete znati gde se nalazi. Ovo Vam može dosta pomoći u ovoj nezgodnoj situaciji. Takodje, kada google zna Vašu lokaciju može Vam predložiti neko dobro mesto a koje se nalazi u Vašoj blizini.

Kako isključiti lokaciju na telefonu

Ovde ću napisati kako da isključite lokaciju i za Android i za Iphone telefone

Kako isključiti lokaciju na Android telefonu

Postoje dva načina kako da isključite lokaciju na Android platformi. Prva je da odete na
https://www.google.com/settings/accounthistory > Places You Go > Manage Activity  a zatim dodirnite stavku Pause Location History.

Na Android telefonu je to dosta jednostavnije

– Otvorite podešavanja
– Pomerite se do lokacije
– U gornjem desnom uglu videćete prekidač za uključivanje / isključivanje. Koristite ovo da u potpunosti uključite ili isključite usluge za lokaciju.
– Dodirnite Location> Google Location History
– Još jednom se nalazi dugme u gornjem desnom uglu koji vam omogućava da uključite ili isključite istoriju lokacija
– Ako takođe želite da izbrišete istoriju lokacija, to možete učiniti i ovde: u okviru Istorija lokacija dodirnite Izbriši istoriju lokacija. Nakon brisanja ove informacije se ne mogu vratiti.

Kako isključiti lokaciju na Iphone telefonu ili Ipad uredjaju

Ako imate Android telefon i Apple tablet ili Android tablet i Apple Phone, potrebno je da proverite i podešavanja lokacije za iOS. Apple može da uskladišti podatke o lokaciji i da ih da raznim aplikacijama. Da biste to isključili, idite u Podešavanja> Privatnost> Lokacijske usluge. Pod pretpostavkom da su usluge za lokaciju uključene, sada biste trebali videti listu aplikacija sa dva bita informacija: dugme koje prikazuje da li je pristup aplikacijama za lokaciju uključen ili isključen za tu aplikaciju, a malo strelica ako se u poslednje vreme koriste podaci o vašoj lokaciji.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here