Šta je Guest mode na Android telefonu

0
1343

Šta je Guest mode na Android telefonu ???

Šta je Guest mode na Android telefonu . Kako i zašto koristiti Guest mode na Android telefonu.Android sistem misli na svoje korisnike uvodeći Guest mode opciju.Svako od nas teškog srca daje telefon prijatelju da se posluži jer uvek postoji mogućnost da “slučajno” završi u Vašim fotografijama,porukama i slično.Postoje i vickasti prijatelji koji će čak iz zabave postaviti neku objavu ili kometarisati nešto u Vaše ime na društvenim mrežama i tako Vas dovesti u neprijatnu situaciju.Da do toga ne bi došlo, tu je Guest mode.

Kako ukjlučiti ovu opciju

Nisu svi Android telefoni sposobni za ovo podešavanje ali u suštini, on je uključen u Android telefone sa 5.0 Lollipop i novijim verzijama ovog sistema.

Prvo, morate proveriti da li vaš telefon ima Guest opciju. Ovo je prilično jednostavno. Samo povuci odozgo na dole da se otvori brzi padajući meni sa notifikacijama (za Wifi,bateriju,bluetooth i slično)i  pogledajte da li postoji ikona koja izgleda kao osoba unutar kruga. Ako vidite ovu ikonu, imate mogućnost za ovaj režim rada.

Da biste podesili režim za goste, dodirnite ikonu Korisnik (osoba unutar kruga)> Dodaj gost. Sada vaš prijatelj može da koristi vaš telefon bez mogućnosti čačkanja i virenja u Vašu privatnost jer će biti u gost režimu.Kada je vaš prijatelj završio upotrebu telefona, dodirnite ikonu Korisnik> Ukloni gost> Ukloni.

Ako vaš telefon nema gost režim ili pokreće nešto starije od 5.0 Lollipop, ima rešenja. Ostali telefoni dolaze sa režimom privatnosti koji može da prikrije vaše tajne.

Mario Kart Tour stiže na Android i iOS

Na pojedinim telefonima možete da odete u Podešavanja> Privatnost i bezbednost> Privatni režim. Potom, pomerite Privatni prekidač na Uključeno. Da biste izabrali datoteke koje će biti zaključane za goste, idite u svoje datoteke, izaberite datoteke koje želite sakriti, kliknite na još i izaberite Premesti u Privatno. Vaše datoteke će se naći samo u vašoj privatnoj fascikli i ne mogu se pristupiti bez lozinke vašeg telefona.

Ostali Android telefoni, poput Galaxy 8, to rade malo drugačije.
Idite na Podešavanja> Zaključavanje ekrana i Bezbednost> Secure folder. Zatim izaberite tip zaključavanja koji će zaštititi vaš folder. Dodirnite Add Apps ili Add Files da stavite stvari u svoj folder. Sada, niko ne može pogledati ove stavke bez vašeg otiska prsta, šablona zaključavanja ili lozinke.

Android Police

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here