Kako da pronadjete izgubljen Samsung telefon

0
1894

Kako da pronadjete izgubljen Samsung telefon . Ako ste upravo izgubili novi Samsung Galaxy mobilni telefon, ništa ne brinite. Samsung je mislio i na to. Njihova funkcija, Find my mobile, je tu da Vam pomogne. Potpuno je besplatna, ako ste se prijavili sa Samsungovim nalogom ranije. 

Find my mobile – kako izgleda

Ako ste vlasnik Samsung telefona i niste se prijavili na Samsungov servis, preporučujem da to odmah uradite. Odvojite nekoliko minuta da pronadjete opciju Find my mobile i aktivirajte na Vašem mobilnom telefonu ili tabletu. 

Google već nudi sličnu aplikaciju za sve Android uredjaje i to je odlična stvar, ali Samsungova usluga ima dosta više funkcionalnosti. 

Napomena : Ne podržavaju svi operateri ovu mogućnost. Ako na Vašem Galaxy telefonu ili tabletu, ne možete da pronaćete opciju Find my mobile, moj je savet da preuzmete iz Play prodavnice aplikaciju Find my device koja je u vlasništvu kompanije Goolge.

Ako ste se ranije prijavili na Samsungov servis, verovatno da je ova funkcija već uključena. Proverite na svom uredjaju da li je ova funkcija već uključena. To ćete uraditi na sledeći način:

Settings > Lock Screen and Security > Find My Mobile

Ako se od Vas zatraži da se prijavite na Vaš Samsungov račun, uradite to, kako biste omogućili ovu funkciju. 

Uključite opciju Find my mobile na Samsungu

Toplo preporučujem da obavezno aktivirate sve opcije povezane sa ovom funkcijom. Daljinskom kontrolom ćete moći da preuzmete rezervnu kopiju podataka, preuzmete dnevnik poziva i poruka, aktivirate funkciju štednje baterije i još mnogo toga. Google servis za lokaciju pruža precizne informacije o lokaciji Vašeg izgubljenog ili ukradenog uredjaja. Ova aplikacija će Vam takodje poslati i poslednju lokaciju Vašeg uredjaja pre nego što mobilni ostane bez baterije. Izuzetno korisno.  

Samsung nema aplikaciju koju možete koristiti na drugom telefonu za praćenje izgubljenog ili ukradenog uređaja. Umesto toga, možete koristiti bilo koji mobilni ili desktop pretraživač da biste posetili sajt findmymobile.samsung.com. Tamo se prijavite sa Vašim nalogom i odaberite uredjaj koji želite da pratite.

Ako je uredjaj uključen, videćete njegovu trenutnu lokaciju i procenat baterije. Pojaviće se i niz mogućnosti koje možete da preduzmete u tom trenutku. Neke od njih su :

  • Zvono
  • Zaključavanje
  • Brisanje podataka
  • Preuzimanje rezervne kopije podataka
  • Otključavanje
  • Produžavanje trajanja baterije
  • Postavljanje “čuvara”

Većina tih mogučnosti je lako razumljiva. Postoji par njih koje treba malo pojasniti. Na primer, preuzimanje poziva i poruka će se sinhronizovati sa telefonom i prikazati Vam poslednjih 50 poziva i poruka,zajedno sa brojevima telefona. 

Opcija Extend Battery (produžavanje trajanja baterije) je tu da Vam pomogne da što duže pratite uredjaj. Na kraju tu je i opcija “postavljanja čuvara” koja Vam omogućava da odredite prijatelja ili člana porodice kao nekog ko se može prijaviti na ovaj veb sajt i koji će moću u Vaše ime da prati lokaciju telefona. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here