iPhone je usporen, Apple to namerno radi

iPhone je usporen, proverite zašto? Kako da proverite da li je Vaš Iphone usporen ??? U proteklih nekoliko nedelja, Apple je otkrio da namerno usporavao starije modele iPhona sa puštanjem novih i sjajnih dodataka u iOS-u. Apple je opravdao taj potez, rekavši da je oslabljivao performanse procesora tako da ne troše preterano staraje baterije, negirajući da to ima veze sa prisiljavanjem ljudi da kuše noviji model.

Iphone XS Max – komponente vrede 443 dolara

Naravno, zamena iPhone baterije je mnogo komplikovanija nego kod bilo kog drugog telefona jer Apple ne proizvodi svoje telefone sa zamenljivim baterijama. Ali sa ovom vešću koja je šokirala mnoge korisnike , Apple nudi popuste za zamenu baterija.Iako postoje nekoliko plaćenih aplikacija kao što su GeekBench i CPU DasherX koje možete koristiti da biste saznali da li je vaš telefon usporen, postoji i internet stranica koja to radi besplatno, ako posedujete iPhone 6S i novije modele.

iPhone je usporen , ima rešenja

Posetite SlowApple na telefonu i možete pokrenuti test koji će vam reći koliko je vaš telefon usporen. Ako imate uključen Low Power Mode, isključite ga pre pokretanja testa.Tapnite na dugme Go i ako vaš telefon završi test za manje od 8 sekundi, vi ste među nekoliko srećnih čiji telefon je u redu. Bilo šta više od 8 sekundi znači da se vaš telefon usporava.

Takođe možete proveriti status baterije na iPhone-u tako što ćete ići u Podešavanja> Baterija. Ako postoji problem sa baterijom, možda ćete videti ovu poruku: “Možda će se trebati servisirati vaša iPhone baterija.”

Zamena baterije

Ako je vaš telefon spor i niste za kupovinu novog telefona, možete jednostavno zameniti bateriju. Apple sada nudi 50 dolara popusta za sve koji žele da zamene svoju bateriju. Umesto cene od preko 79 dolara za novu bateriju, to će vas koštati samo 29 dolara.

Ova ponuda je dostupna do kraja 2018. godine i možete pokrenuti zahtev preko svoje stranice podrške. Korisnici iPhone-a sa sledećim modelima imaju pravo na zamenu baterija:
iPhone SE,
iPhone 6, iPhone 6 Plus
iPhone 6s, iPhone 6s Plus
iPhone 7, iPhone 7 Plus
iPhone 8, iPhone 8 Plus
iPhone X
Koristeći svoju stranicu podrške, kontaktirajte Apple podršku telefonom ili ćaskanjem da rezervišete bateriju pre nego što posetite Apple Store. Takođe možete da pošaljete svoj telefon da biste zamenili bateriju, ali ćete morati platiti dodatnih 6,95 dolara za isporuku.
Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here