Zarada na Twitchu od pola miliona dolara mesečno

0
1917

Najuspešniji strimer na Twitchu

Zarada na Twitchu od pola miliona dolara mesečno. Bilo je par ludih nedelja za Tyler “Ninja” Blevins, 26-godišnjeg Twitch streamer koji je igrao popularnu igru “Fortnite” sa Drakeom i svakog meseca zaradi pola milona dolara iz svoje sobe.

U proteklih pet dana, na Twitchu je dobio prosečno 83.000 pratilaca dnevno. Postigao svetski rekord za najveći broj ubijanja u igri na “Fortnite” na modu zvanom Duos. On je takodje napravio skandal u nekim izjavama koje su išle uživo.

Ninja je uznemirio internet. A projekcije Twitcha pokazuju da Nindzina popularnost nastavlja da raste.Evo sve što vam treba da znate o Nindži, pro Gamer-u koji donosi striming u mainstream. Nindža je jedna od najviše plaćenih ličnosti među Twitch strimerima, Jutjuberima i e-sports igračima.

Zarada na Twitchu je moguća

U intervjuu za CNBC, Blevins je potvrdio da je zaradjuje više od 500.000 dolara mesečno od svojih 160.000 plaćenih pretplatnika na Twitchu, koji su odvojeni od njegovih 4 miliona pratitelja na istoj platformi.

Volkswagen u problemu sa pola miliona vozila

Na Twich-u, zaradjuje 3,50 dolara za svaku pretplatu, koja košta gledaoca 5 evra mesečno. Za taj novac gledalac dobija i ekskluzivne emotikone i značke, dok im omogućava da gledaju strim bez reklama. U međuvremenu, jednostavno praćenje strimera je besplatano, ali ne dolazi sa bilo kakvim bonitetima.

Nindžine pretplate su nastavile da rastu i posle ovog intervjua. Tako da se može reći da sada zaradjuje i više. Blevins takođe zarađuje novac od svojih 6 miliona pretplatnika na Jutjubu , i dodatnih sponzorstava koje je verovatno preuzeo od svog nastupa na nacionalnoj televiziji.

Nindžin uspeh je delimično podstaknut rastom popularnosti “Fortnite: Battle Royale”. To je pucačka igra u kojoj je stotine online igrača odbačeno na ostrvo u kojem se bave materijalom, grade strukture, pronalaze snabdevanje i ubijaju jedni druge sve dok se ne ostavi jedan igrač. Vrlo slično distopijskoj areni ,igri opisanoj u knjigama i filmovima “Hunger Games”.

Drake je veliki fan Fortnite igrice

Dok paketi sa punom verzijom “Fortnite” dolazi sa cenom od 39,99 dolara, režim igre “Battle Royale” je besplatan za igranje na PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One i mobilnim uređajima (iOS i Android). Stoji kao najgledanija igra na Twitchu.Popularnost “Fortnite” je ono što je izazvalo njegovo prijateljstvo sa Drake-om, koji je takođe veliki fan igre.

Dana 14. marta, Drejk se pridružio Nindzi za “Fortnite” stream kasno noću. Njih dvojica su oborili Twitch rekord za najviše istovremenih posetilaca svih vremena, delimično zahvaljujući Drejku. Tokom trajanja sesije, Ninja je ukazivala na to da je Drake zapravo napravio njihov tim.

Dok su njih dvojica bili na virtuelnom ostrvu u potrazi za oružjem. Drejk je rekao da je nedavno igrao “Fortnite” u studiju tokom pauza izmedju snimanja. Potom je video Nindzine snimke na Instagramu, a kasnije je gledao više njegovog sadržaja na Jutjubu.

Izvor:stamfordadvocate

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here